ΑρχικήsecurityDISH: Πολλαπλές αγωγές μετά από επίθεση ransomware

DISH: Πολλαπλές αγωγές μετά από επίθεση ransomware

Πολυάριθμες ομαδικές αγωγές έχουν κατατεθεί κατά της Dish Network μετά την επίθεση ransomware που προκάλεσε παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του δικτύου για τους πελάτες της.

Δείτε επίσης: Money Message: Το νέο ransomware που απαιτεί εκατομμύρια σε λύτρα

DISH

Αρκετές ομαδικές αγωγές, που κατατέθηκαν σε διάφορες πολιτείες, υποστηρίζουν ότι η DISH υπερβάλει στην επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ανεπαρκές σύστημα κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής. Η δικαστική διαδικασία αποσκοπεί στην ανάκτηση των ζημιών που υπέστησαν οι μέτοχοι της DISH, λόγω μιας υποτιθέμενης “απάτης επί των κινητών αξιών“.

Επί του παρόντος, τουλάχιστον έξι νομικά γραφεία ετοιμάζουν ομαδική αγωγή κατά της Dish σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τις απώλειες όσων κατέχουν μετοχές της εταιρρείας μεταξύ 22 Φεβρουαρίου 2021 και 27 Φεβρουαρίου 2023 και επηρεάστηκαν από την υποτιθέμενη απάτη.

Σε αγωγή που κατατέθηκε κατά της DISH Network, υποστηρίζεται ότι η εταιρεία συγκάλυψε την “ελλιπή” υποδομή κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής της, ενώ υπερβάλλει για το επίπεδο της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας.

“…Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η Εταιρεία δεν μπόρεσε να ασφαλίσει σωστά τα δεδομένα πελατών, αφήνοντάς τα ευάλωτη σε πρόσβαση από κακόβουλα τρίτα μέρη“, αναφέρει μια δικαστική καταγγελία που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κολοράντο των ΗΠΑ.

Για την εκπροσώπηση των εναγόντων έχουν επιλεγεί διάφορες εταιρείες, όπως οι Rosen Law Firm, Levi & Korsinsky, The New York-based Law Offices of Vincent Wong και η Robins LLP του Σαν Ντιέγκο. Επιπλέον, η Bragar Eagel & Squire P.C., μαζί με την Bernstein Liebhard LLP συμμετέχουν επίσης σε αυτή τη νομική υπόθεση.

Δείτε ακόμα: Dark Power ransomware: Όσα ξέρουμε για τη νέα απειλή

αγωγές

Οι προηγούμενες ελλείψεις στον κυβερνοχώρο κατέστησαν επίσης τις λειτουργίες της Dish ευάλωτες σε εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας και εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να ανταποκριθεί αυτές … ως αποτέλεσμα, οι δημόσιες δηλώσεις της εταιρείας ήταν ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές” ισχυρίζεται το παράπονο.

Στις 24 Φεβρουαρίου, πολλοί πελάτες της DISH, ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι οι ιστότοποι και οι εφαρμογές της είχαν ξαφνικά σταματήσει να λειτουργούν. Για μέρες μετά, εκατομμύρια άνθρωποι παρέμειναν χωρίς πρόσβαση στην αγαπημένη τους πηγή ψυχαγωγίας. Η “διακοπή δικτύου” όπως είχε χαρακτηριστεί προηγουμένως από την εταιρεία, επηρέασε και θυγατρικές της, όπως τη Boost Mobile.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε μειωθεί κατά 6,48%, πέφτοντας από τα 11,41 δολάρια στα 0,79 δολάρια ανά μετοχή στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όπως σημειώνεται στο έγγραφο της καταγγελίας.

Η εταιρεία συνέχισε να αγωνίζεται κατά της εκτεταμένης διατάραξης των συστημάτων της στον κυβερνοχώρο, όπως η πύλη πελατών του MyDISH. Κατά συνέπεια, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα λάβουν έναν έντυπο λογαριασμό για τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: Clop ransomware: Η πόλη του Τορόντο επιβεβαιώνει κλοπή δεδομένων

Οι επενδυτές που έχουν υποστεί οικονομική ζημία λόγω της αναφερόμενης απροσεξίας της DISH πρέπει να αναλάβουν δράση έως τις 22 Μαΐου 2023, προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία των εναγόντων.

Η DISH είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της τηλεόρασης παρέχοντας υπηρεσίες σε περισσότερους από 13,7 εκατομμύρια αμερικανούς πελάτες. Με πολλά πακέτα και επιλογές καναλιών, η DISH έχει κάτι για όλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS