ΑρχικήinetTesla Semi: Η Tesla ανακοίνωσε την πρώτη ανάκληση

Tesla Semi: Η Tesla ανακοίνωσε την πρώτη ανάκληση

Λίγους μήνες αφότου η Tesla άρχισε να διανέμει το ηλεκτρικό ημιφορτηγό της, το Tesla Semi, εκδίδει τώρα την πρώτη ανάκληση.

Δείτε επίσης: Tesla Semi truck: Έτοιμο να βγει σε μαζική παραγωγή;

Tesla Semi

Σύμφωνα με τη σελίδα ανάκλησης του National Highway Traffic Safety Administration, 35 οχήματα έχουν επηρεαστεί από πρόβλημα στο χειρόφρενο.

Μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ένα ελάττωμα στην ηλεκτρονική μονάδα του φρένου στάθμευσης που θα μπορούσε να εμποδίσει την ενεργοποίησή του, αφήνοντας ενδεχομένως τους οδηγούς αυποψίαστους για την κατάστασή του και αυξάνοντας τον κίνδυνο να βιώσουν περιστατικό εκτροχιασμού όταν λύσουν το χειρόφρενο.

Ανακαλύφθηκε ένα ζήτημα που επηρεάζει 35 μονάδες βαλβίδων Intellipark, οι οποίες προήλθαν από την Bendix Commercial Vehicle Systems και εντοπίστηκαν σε οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 30 Νοεμβρίου 2022 και 28 Φεβρουαρίου 2023. Η Bendix αντιμετωπίζει παρόμοια ανάκληση για το ίδιο εξάρτημα, η οποία επηρεάζει 836 μονάδες διαφόρων εμπορικών σημάτων, που δεν περιορίζονται στην Tesla.

Σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης της NHTSA, η Bendix ανακάλυψε για πρώτη φορά αυτό το πρόβλημα τον Φεβρουάριο. Μετά από αυτό, η Tesla πέρασε έναν μήνα διερευνώντας τον αντίκτυπο και την έκταση του τρόπου με τον οποίο θα επηρέαζε τα αυτοκίνητά της. Στη συνέχεια, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να ανακαλέσει 35 οχήματα που επηρεάστηκαν.

Δείτε ακόμα: Tesla: Το Autopilot απέφυγε ρόδα που έφυγε από άλλο όχημα

Από τις 24 Μαρτίου, η Tesla ανέφερε ότι δεν έχει σημειωθεί κανένα περιστατικό που να οφείλεται σε αυτό το σφάλμα του χειρόφρενου και να οδήγησε σε σύγκρουση ή σε οποιαδήποτε ζημιά.

ανάκληση

Η Tesla ειδοποιεί τις ομάδες σέρβις για την ανάκληση και θα ξεκινήσει την αποστολή επιστολών στους ιδιοκτήτες στις 23 Μαΐου, ενημερώνοντάς τους για τις λεπτομέρειες. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν χωρίς χρέωση με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Tesla στον αριθμό 1-877-798-3752 για οποιαδήποτε απορία. Η εταιρεία στοχεύει να αντικαταστήσει τα 35 ελαττωματικά μοντέλα με νεότερα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με ανώτερα εσωτερικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποφεύγονται τυχόν διαρροές αέρα. Στις 14 Μαρτίου, τα φορτηγά Tesla Semi άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης με μια νέα και βελτιωμένη μονάδα αντικατάστασης.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Tesla ξεκίνησε τη διαδικασία διανομής της με 36 φορτηγά στην Pepsi και τη Frito-Lay. Στη συνέχεια, η Tesla εξέδωσε μία τριμηνιαία έκθεση παραδόσεων που δεν περιλάμβανε στατιστικά στοιχεία για το Tesla Semi. Κατά συνέπεια, δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των φορτηγών που έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα και ποιο ποσοστό του υπάρχοντος στόλου περιλαμβάνεται σε αυτή την ανάκληση.

Δείτε επίσης: Tesla: Επεκτείνει τις εικονικές πωλήσεις με απομακρυσμένα test drives

Το Tesla Semi Truck δεν μοιάζει με κανένα άλλο φορτηγό στην αγορά. Τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι όχι μόνο το καθιστούν πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά βελτιώνουν επίσης την επιτάχυνση, την αυτονομία και την ικανότητα έλξης. Με αυτονομία έως και 500 μιλίων με μία μόνο φόρτιση, το Tesla Semi Truck μπορεί να χειριστεί εύκολα διαδρομές μεγάλων αποστάσεων χωρίς την ανάγκη συχνής επαναφόρτισης. Επιπλέον, παρέχει καλύτερη ροπή, σταθερότητα και έλεγχο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ντίζελ, καθιστώντας το πιο ασφαλές στην οδήγηση και πιο άνετο για τον οδηγό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS