ΑρχικήinetWindows 11: Σφάλμα δείχνει ότι το LSA είναι απενεργοποιημένο

Windows 11: Σφάλμα δείχνει ότι το LSA είναι απενεργοποιημένο

Πολλοί χρήστες των Windows 11 βλέπουν συχνές ειδοποιήσεις από το σύστημα ασφαλείας των Windows, οι οποίες τους ενημερώνουν ότι η Προστασία τοπικής αρχής ασφαλείας (LSA) έχει απενεργοποιηθεί, παρόλο που εμφανίζεται ως ενεργοποιημένη.

Δείτε επίσης: LSA protection: Ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο Windows Canary build

Windows 11

Η θωράκιση του δικτύου σας με προστασία LSA είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποτρέπει τους hackers από το να κλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, εμποδίζοντας την απόρριψη μνήμης διεργασιών και την εισχώρηση άγνωστου κώδικα στο περιβάλλον LSA.

Εγγυάται ότι μόνο εγκεκριμένες οντότητες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την επαλήθευση των χρηστών και την ασφάλεια του συστήματος.

Τουλάχιστον από τις 15 Ιανουαρίου, οι χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αθροιστικής ενημέρωσης KB5023706 Windows 11 22H2. Ωστόσο, είναι πιθανό το πρόβλημα αυτό να υπάρχει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αναφέρθηκε αρχικά.

Η “Προστασία της Τοπικής Αρχής Ασφαλείας είναι απενεργοποιημένη. Η συσκευή σας μπορεί να είναι ευάλωτη.” οι προειδοποιήσεις εμφανίζονται ακόμα κι αν η Προστασία LSA είναι ενεργοποιημένη στα Windows Ασφάλεια > Ασφάλεια συσκευής > Λεπτομέρειες απομόνωσης πυρήνα.

Υπάρχει ένα τεχνικό σφάλμα με αυτήν τη δυνατότητα, εάν έχετε ενεργοποιήσει με επιτυχία αυτήν τη δυνατότητα και σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση, σημειώστε ότι η δυνατότητα είναι ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ανεξάρτητα από το μήνυμα, καθώς πρόκειται για μια τεχνική βλάβη που γνωρίζουμε και εργάζονται για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο“, είπε ο εκπρόσωπος τεχνικής υποστήριξης της Microsoft σε έναν από τους χρήστες που επηρεάστηκαν.

Δείτε ακόμα: Microsoft Error Lookup Tool: Πώς χρησιμοποιείται σε Windows 11;

LSA

Για να επιβεβαιώσετε ότι η LSA εκτελείται σε προστατευμένη λειτουργία στον υπολογιστή σας μόλις εκκινήσουν τα Windows, μπορείτε να αναζητήσετε την ακόλουθη δραστηριότητα WinInit στα αρχεία καταγραφής συστήματος που βρίσκονται στην περιοχή Windows Logs: “12: LSASS.exe was started as a protected process with level: 4“.

Μέχρι να κυκλοφορήσει η Microsoft μία επιδιόρθωση για το πρόβλημα της Τοπικής Αρχής Ασφαλείας των Windows 11, πρέπει να προσθέσετε δύο καταχωρήσεις μητρώου και να τις ορίσετε στην τιμή ‘2’, εάν θέλετε να ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία προστασίας LSA μετά την επανεκκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι ενοχλητικές προειδοποιήσεις θα εξαφανιστούν για πάντα!

Η διαδικασία απαιτεί να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου και μεταβείτε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
  2. Προσθέστε νέες καταχωρήσεις RunAsPPL και RunAsPPLBoot DWORD και ορίστε τις σε 2.
  3. Επανεκκινήστε το σύστημα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το πιο πρόσφατο build των Windows 11 που παραδόθηκε στους Canary channel Insiders θα περιέχει την προστασία Local Security Authority (LSA) ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν τα συστήματα περάσουν από έναν σχολαστικό έλεγχο για ασυμβατότητες.

Δείτε επίσης: Το τελευταίο Windows 11 update προκαλεί πολλά προβλήματα

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Microsoft δήλωσε ότι θα ενεργοποιήσει από προεπιλογή έναν κανονισμό ασφαλείας Microsoft Defender “Attack Surface Reduction”. Αυτός ο κανόνας θα εμποδίζει επίσης τις προσπάθειες υποκλοπής διαπιστευτηρίων των Windows από τη διαδικασία Local Security Authority Subsystem Service (LSASS).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS