ΑρχικήsecurityLSA protection: Ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο Windows Canary build

LSA protection: Ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο Windows Canary build

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το νεότερο build των Windows 11 που κυκλοφόρησε για τους Insiders στο κανάλι Canary θα συνοδεύεται πλέον από την προστασία Local Security Authority (LSA protection) ως προεπιλεγμένη λειτουργία.

Δείτε επίσης: Ξεπερασμένη παράκαμψη UAC των Windows επιτρέπει εκστρατείες phishing

LSA protection

Ένα Canary Build είναι μια πειραματική έκδοση των Windows που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί πλήρως ή σταθεροποιηθεί για δημόσια χρήση. Αυτά τα builds κυκλοφορούν σε Insiders-χρήστες των Windows που έχουν επιλέξει να γίνουν “πειραματόζωα” για τη δοκιμή νέων χαρακτηριστικών πριν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft μπορεί να εντοπίσει τυχόν σφάλματα ή δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τις τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού της και να διασφαλίσει ότι δεν επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη όταν τα νέα χαρακτηριστικά κυκλοφορήσουν στο κοινό.

Η εφαρμογή του LSA protection είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των δεδομένων σας, καθώς αποτρέπει κακόβουλους φορείς από το να εισάγουν μη εξουσιοδοτημένο κώδικα στη μνήμη διεργασιών του συστήματος ή να απορρίπτουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Η εφαρμογή ασφαλείας των Windows 11 της Microsoft προστατεύει τα διαπιστευτήρια του χρήστη, απαγορεύοντας την είσοδο οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων προγραμμάτων οδήγησης ή πρόσθετων προγραμμάτων στην τοπική αρχή ασφαλείας.

Με απλά λόγια, η προστασία LSA λειτουργεί ως φρουρός, διασφαλίζοντας ότι μόνο εγκεκριμένες οντότητες έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών και την ασφάλεια του συστήματος.

Παρόλο που η ενισχυμένη λειτουργία ασφαλείας των Windows 11 είναι πολλά υποσχόμενη, θα ενεργοποιηθεί μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ελέγχου συστήματος για να εξασφαλιστεί η συμβατότητα.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft δοκιμάζει έναν επανασχεδιασμένο Windows 11 audio mixer

Canary build

Για να διασφαλίσουμε ότι η αναβάθμισή μας είναι πλήρως συμβατή με το LSA protection, θα διεξάγουμε έναν ενδελεχή έλεγχο για μεγάλο χρονικό διάστημα.” Χωρίς γνωστές ασυμβατότητες, η ομάδα της Microsoft, αποτελούμενη από τους Amanda Langowski και Brandon LeBlanc, εξέφρασε την πρόθεσή της να ενεργοποιήσει την προστασία LSA.

Οι χρήστες του Windows Insiders μπορούν να προσδιορίσουν γρήγορα αν η προστασία LSA είναι ενεργοποιημένη στα συστήματά τους, μεταβαίνοντας στη σελίδα Device Security > Core Isolation στην εφαρμογή Windows Security.

Για να ελέγξουν αν έχουν μπλοκαριστεί κάποια πρόσθετα και προγράμματα οδήγησης LSA, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αρχείο καταγραφής συμβάντων των Windows. Θα πρέπει να ανοίξουν την προβολή συμβάντων και να αναζητήσουν συμβάντα με αναγνωριστικά 3033 ή 3063 στο πλαίσιο Microsoft-Windows-Codeintegrity/Operational. Αυτό θα τους δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται!

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Microsoft δήλωσε την πρόθεσή της να ενεργοποιήσει έναν κανόνα ασφαλείας “Attack Surface Reduction” για το Microsoft Defender από προεπιλογή. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει κάθε προσπάθεια κλοπής διαπιστευτηρίων των Windows από τη διαδικασία Local Security Authority Subsystem Service (LSASS).

Οι χρήστες του Window 11 Insiders στο κανάλι Canary Channel λαμβάνουν τώρα μια νέα έκδοση Insider Preview Build 25314, η οποία θα ενισχύσει δραστικά την ασφάλεια απενεργοποιώντας το πρωτόκολλο Remote Mailslot ως προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Δείτε επίσης: Το Notepad αποκτά tabs στα Windows 11

Σήμερα, η Microsoft είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει ένα νέο build προεπισκόπησης των Windows 11 για το κανάλι Dev που ξεκίνησε πρόσφατα. Αυτή η ευέλικτη ενημέρωση περιέχει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως ένα βελτιωμένο κουμπί ειδοποίησης toast για την αντιγραφή κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, κλειδιά πρόσβασης στον File Explorer και μια νέα ένδειξη κατάστασης VPN.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS