ΑρχικήsecurityΟδηγός από την NSA: Πως να προστατεύσετε τα οικιακά δίκτυα

Οδηγός από την NSA: Πως να προστατεύσετε τα οικιακά δίκτυα

Οδηγός από την NSA: Πως να προστατεύσετε τα οικιακά δίκτυα
Οδηγός από την NSA: Πως να προστατεύσετε τα οικιακά δίκτυα

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) εξέδωσε οδηγίες για να βοηθήσει τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να προστατεύουν τα οικιακά δίκτυα και τις συσκευές τους από επιθέσεις.

Ο οδηγός που δημοσιεύτηκε, από την υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας περιλαμβάνει μία λίστα προτάσεων μαζί με μία σύντομη λίστα με κύρια σημεία πού βοηθούν τους εργαζόμενους να διασφαλίσουν πως οι συσκευές τους και το λογισμικό τους είναι ενημερωμένο. 

Δείτε επίσης: NSA και CISA μοιράζονται οδηγίες για την ασφάλεια της υποδομής cloud 5G

Συνιστάται στους απομακρυσμένους εργαζόμενους να δημιουργούν τακτικά back up των δεδομένων τους, ώστε να αποτρέψουν την απώλεια δεδομένων και να αποσυνδέουν τον εξοπλισμό αν δεν τον χρησιμοποιούν και δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Για να αφαιρεθεί κακόβουλο λογισμικό που δεν είναι μόνιμο αν μία από τις συσκευές σας μολυνθεί, θα πρέπει επίσης να τις επανεκκινείτε συχνά ή να προγραμματίζετε μια επανεκκίνηση για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

“Τουλάχιστον, θα πρέπει να προγραμματίζετε εβδομαδιαίες επανεκκινήσεις των ρούτερ, των smartphone και των υπολογιστών σας. Οι τακτικές επανεκκινήσεις βοηθούν στην αφαίρεση των ευπαθειών και στην εξασφάλιση της ασφάλειας”, η NSA είπε.

Άλλες βέλτιστες πρακτικές περιλαμβάνουν τη χρήση ενός λογαριασμού στον υπολογιστή χωρίς προνόμια, την ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων όποτε είναι δυνατόν και την κάλυψη των webcams και την απενεργοποίηση των μικροφώνων όταν δεν χρησιμοποιούνται για να αποκλειστούν προσπάθειες κλοπής μέσω παραβιασμένων συσκευών ή κακόβουλου λογισμικού.

Πρόταση: NSA: Οδηγίες ασφαλείας για υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Χρησιμοποιήστε το δικό σας ρούτερ και κρατήστε το ενημερωμένο

Η NSA προτείνει επίσης τη χρήση προσωπικού router το οποίο θα πρέπει να διατηρείται ενημερωμένο.

“Το ρούτερ σας είναι η πύλη για το οικιακό δίκτυο σας. Χωρίς την κατάλληλη ασφάλεια και ενημέρωση λογισμικού, είναι πιο πιθανό να τεθεί σε κίνδυνο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση και άλλων συσκευών στο δίκτυο. Για να ελαχιστοποιηθούν τα κενά ασφαλείας και να βελτιωθεί η ασφάλεια, οι συσκευές ρούτερ στο οικιακό δίκτυο θα πρέπει να ενημερωθούν στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, κατά προτίμηση μέσω αυτόματων ενημερώσεων.” ανέφερε η NSA

Τα ρούτερ επίσης θα πρέπει να αντικατασταθούν πριν ή μόλις φτάσουν στο τέλος της ζωής τους ώστε να διασφαλιστεί η συνεχόμενη λήψη ενημερώσεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση των κενών, που μπορεί να ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και θα μπορούσαν οι εισβολείς να εκμεταλλευτούν για απόπειρες παραβιάσεις των δικτύων. 

Διαβάστε επίσης: NSA: Οδηγίες για τον τρόπο ασφάλειας ασύρματων συσκευών

“Στην εποχή της τηλεργασίας, το οικιακό σας δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο πρόσβασης για παράγοντες εθνικών κρατών και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών. Μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτόν τον κίνδυνο προστατεύοντας τις συσκευές και τα δίκτυά μας και μέσω της ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς”, δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής του τμήματος Cybersecurity της NSA Neal Ziring σήμερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS