ΑρχικήinetWhatsApp: Δοκιμάζει μία νέα λειτουργία 'Expiring Groups'

WhatsApp: Δοκιμάζει μία νέα λειτουργία ‘Expiring Groups’

Το WhatsApp αναπτύσσει μια νέα λειτουργία που θα τερματίζει αυτόματα τις συνδρομές σε ομαδικές συνομιλίες μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η τεχνολογία αιχμής προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε όλους τους χρήστες της κρυπτογραφημένης πλατφόρμας.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Νέα λειτουργία για την καταπολέμηση των κλήσεων spam

Το WhatsApp είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα κειμένου, εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου, έγγραφα και πολλά άλλα. Η εφαρμογή παρέχει επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για όλες τις υπηρεσίες της, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνομιλίες είναι απολύτως ιδιωτικές και ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, κυρίως λόγω της ανάπτυξης καινοτόμων λειτουργιών ομαδικής συνομιλίας. Η πιο πρόσφατη λύση τους στοχεύει τις λεγόμενες “ομάδες ζόμπι” – ένα ζήτημα που πολλοί γνωρίζουν.

Η φράση αναφέρεται σε ομάδες που δημιουργούνται προσωρινά για μια συγκεκριμένη περίσταση, όπως ένα πάρτυ γενεθλίων, αλλά παραμένουν σε χρήση και μετά το πέρας της εκδήλωσης. Όταν δημιουργούνται πάρα πολλές ομάδες σε μια εφαρμογή, όχι μόνο δημιουργείται περιττή ακαταστασία, αλλά μπορεί επίσης να αποσπάσει την προσοχή των μελών όταν οι συνομιλίες παραμένουν.

Το WhatsApp είναι σίγουρα ενήμερο για το ζήτημα, όπως αποδεικνύεται από μια ανακάλυψη beta που αναφέρθηκε από το WABetaInfo. Η νέα λειτουργία “Expiring Groups” του WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν τις ομάδες τους παρέχοντας μια προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης. Τώρα, μπορείτε να ορίσετε το χρονικό διάστημα που διαρκεί η ομάδα σας πριν τερματιστεί αυτόματα! Με την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, θα ειδοποιηθείτε να καθαρίσετε τις ομάδες κατά την ημερομηνία λήξης τους – οπότε ξεκινήστε την οργάνωση και κρατήστε τα δεδομένα σας ασφαλή!

Δείτε ακόμα: WhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

Η WABetaInfo αναφέρει ότι σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή μιας προσαρμοσμένης ημερομηνίας για την επιλογή λήξης όταν κυκλοφορήσει αυτή η λειτουργία. Επιπλέον, αν αλλάξουν γνώμη για τον ορισμό μιας λήξης, οποιαδήποτε προηγουμένως καθορισμένη λήξη μπορεί να αφαιρεθεί – αλλά σημειώστε ότι αυτό ισχύει μόνο για ατομικούς λογαριασμούς και όχι για τους συμμετέχοντες σε ομάδες.

Μέσω του προγράμματος TestFlight Beta, οι προγραμματιστές του WhatsApp μόλις κυκλοφόρησαν την έκδοση v.23.5.0.71 με ένα νέο χαρακτηριστικό που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους χρήστες! Παρόλο που η ακριβής ημερομηνία έναρξης είναι ακόμα στον αέρα, οι χρήστες με εκτεταμένες συμμετοχές σε ομάδες πιθανότατα θα ενθουσιαστούν όταν ακούσουν ότι αυτό το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την περαιτέρω προστασία των χρηστών από ανεπιθύμητες κλήσεις spam, το WhatsApp αναπτύσσει μια νέα και βελτιωμένη λειτουργία. Το WABetaInfo αναφέρει ότι μια νέα λειτουργία θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν σίγαση κλήσεων από μη αναγνωρισμένους αριθμούς, ενώ οι σιωπηλές κλήσεις θα εξακολουθούν να εμφανίζονται τόσο στο Κέντρο ειδοποιήσεων όσο και στη λίστα κλήσεων.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Αποκτά τη λειτουργία PiP για βιντεοκλήσεις

Για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία Κοινοτήτων του WhatsApp και τη δυνατότητα που παρέχει σε άγνωστες επαφές να επικοινωνούν μέσω τυχαίων κλήσεων ή ομαδικών συνομιλιών, σχεδιάζεται μια νέα λειτουργία ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS