ΑρχικήsecurityUS Marshals Service hacked: Ransomware επίθεση οδήγησε σε κλοπή δεδομένων

US Marshals Service hacked: Ransomware επίθεση οδήγησε σε κλοπή δεδομένων

US Marshals Service hacked: Μια επίθεση ransomware στον ομοσπονδιακό οργανισμό US Marshals Service (USMS) επηρέασε ένα σύστημα υπολογιστή που φαίνεται πως περιείχε “ευαίσθητες πληροφορίες επιβολής του νόμου“, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών που ανήκουν σε στόχους ερευνών.

US Marshals Service (USMS)

Το US Marshals Service (USMS) είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως μέρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την προστασία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων και την τήρηση του κράτους δικαίου. Παρέχει υποστήριξη σε όλα τα στοιχεία του ομοσπονδιακού δικαστικού συστήματος εκτελώντας εντολές ομοσπονδιακού δικαστηρίου, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν παράνομα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαρτύρων της κυβέρνησης και των οικογενειών τους και πολλά άλλα. Είναι η παλαιότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες (από το 1789).

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Ρωσική ομάδα Ember Bear χάκαρε κυβερνητικά sites

US Marshals Service hacked

Το επηρεαζόμενο σύστημα περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων επιστροφών από νομική διαδικασία, διοικητικές πληροφορίες και προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης που ανήκουν σε στόχους ερευνών του USMS, τρίτα μέρη και ορισμένους υπαλλήλους του USMS”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Drew Wade.

Η Marshals Service, η οποία χειρίζεται ομοσπονδιακούς κρατούμενους και καταδιώκει φυγάδες, ανακάλυψε την παραβίαση και την κλοπή δεδομένων στις 17 Φεβρουαρίου. Η υπηρεσία “έθεσε εκτός σύνδεσης το επηρεαζόμενο σύστημα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα“, πρόσθεσε ο Wade.

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα σημαντικό περιστατικό, το οποίο σημαίνει ότι είναι αρκετά σοβαρό ώστε να ενημερωθεί το Κογκρέσο.

Δείτε επίσης: Οι ιδρυτές της πλατφόρμας Forsage DeFi κατηγορούνται για απάτη ύψους $340 εκ.

Ransomware
US Marshals Service hacked: Ransomware επίθεση οδήγησε σε κλοπή δεδομένων

Ανώτερος αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το hack δεν οδήγησε σε κλοπή δεδομένων σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Φυσικά, η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το NBC News ανέφερε πρώτα το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό ακολουθεί μια άλλη παραβίαση δεδομένων που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2020, αφού η υπηρεσία US Marshals Service αποκάλυψε τα στοιχεία περισσότερων από 387.000 πρώην και νυν κρατουμένων σε ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο του 2019. Τα στοιχεία αυτά περιλάμβαναν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Δείτε επίσης: Final Cut Pro: Πειρατική έκδοση μολύνει Mac με crypto miner

Επιπλέον, το νέο hack είναι το δεύτερο σημαντικό κακόβουλο περιστατικό που επηρεάζει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το FBI πήρε μέτρα για να περιορίσει την κακόβουλη δραστηριότητα σε μέρος του δικτύου υπολογιστών του. Αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι το περιστατικό αφορούσε ένα σύστημα υπολογιστή του FBI που χρησιμοποιήθηκε σε έρευνες για εικόνες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS