ΑρχικήUpdatesBrave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Brave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Ετοιμαστείτε για την επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Brave, ενός browser με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η νέα έκδοση του Brave (1.49) μπλοκάρει κάθε είδους ενοχλήσεις, όπως προτροπές-ειδοποιήσεις “open in app”, ενώ οι χρήστες θα βρουν και βελτιωμένη προστασία από επιθέσεις pool-party!

Brave version 1.49

Τα pop-up παράθυρα “open in app” είναι παρεμβατικά και χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τους επισκέπτες από το προστατευμένο περιβάλλον των προγραμμάτων περιήγησης και τους οδηγούν σε ένα χώρο όπου δεν ισχύουν οι λειτουργίες προστασίας απορρήτου των browsers. Έτσι, οι δημιουργοί των εφαρμογών μπορούν να αποκτήσουν τεράστιο όγκο δεδομένων χρηστών χωρίς κανονισμούς ή περιορισμούς.

Δείτε επίσης: Η Microsoft φέρνει το AI chatbot στο Bing app σε iPhone και Android

Με την κυκλοφορία της έκδοσης 1.49 για Windows και Android (η έκδοση 1.44 είναι ήδη διαθέσιμη στο iOS), το Brave μπλοκάρει πλέον τέτοιους είδους περισπασμούς, προσφέροντας μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης χωρίς απροσδόκητες διακοπές!

Το Brave θα κρύψει τις ενοχλήσεις “open in app” ενεργοποιώντας το Fanboy’s Mobile Notifications List“, ενημερώνει η εταιρεία.

Αν δεν θέλετε να είναι ενεργοποιημένο αυτό το feature, μπορείτε χρήστες να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων και να απενεργοποιήσετε το “Fanboy’s Mobile Notifications List” κάτω από τα custom και τοπικά φίλτρα.

Η έκδοση 1.49 του Brave ενισχύει επίσης τις άμυνες κατά των επιθέσεων “pool-party”, οι οποίες παρακολουθούν συνεχώς τους χρήστες εκμεταλλευόμενες τα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης.

Δείτε επίσης: Uber: Όσα φέρνει η νέα ανανεωμένη εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης pool-party, οι επιτιθέμενοι μπορούν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά περιήγησης των χρηστών σε πολλούς ιστότοπους. Αυτός ο τύπος επίθεσης απαιτεί περιορισμένους shared πόρους ή “pools” για τη δημιουργία side channels που παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις απορρήτου του προγράμματος περιήγησης και επιτρέπουν την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας των στόχων.

Οι επιθέσεις pool-party έχουν αποδειχθεί ισχυρές. Δυστυχώς, φαίνεται να επηρεάζουν όλα τα πρόσφατα προγράμματα περιήγησης ιστού, συμπεριλαμβανομένου του Brave.

pool-party επιθέσεις Brave open in app
Brave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Η ομάδα μηχανικών του Brave είχε βελτιώσει τους αμυντικούς μηχανισμούς έναντι αυτών των επιθέσεων με την έκδοση 1.35. Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένοι ιστότοποι έχουν πλέον ανακαλύψει άλλες τακτικές που μπορούν να παρακάμψουν τις τρέχουσες διασφαλίσεις του Brave. Η έκδοση 1.49 έρχεται για να προσφέρει extra προστασία.

Μια άλλη δυνατότητα που έχει προγραμματιστεί για την έκδοση 1.49 είναι η μερική υποστήριξη για procedural cosmetic filters, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των στοιχείων μιας σελίδας που θα πρέπει να κρύβονται κατά τον αποκλεισμό διαφημίσεων.

Για αρχή, ο Brave browser υποστηρίζει δύο από τα πιο δημοφιλή cosmetic filters, αλλά υπάρχουν σχέδια για προσθήκη περισσότερων σε μελλοντικές εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5022905: Κυκλοφόρησε preview με 13 αλλαγές

Τέλος, η νέα έκδοση Brave για Android θα εισαγάγει περισσότερες προστασίες για να αποτρέψει τους ιστότοπους να δημιουργήσουν προφίλ για τους χρήστες και να τους παρακολουθούν.

O Brave browser είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο περιήγησης στο διαδίκτυο. Με αστραπιαίες ταχύτητες, ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ενσωματωμένο αποκλεισμό διαφημίσεων, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το Brave έναντι άλλων προγραμμάτων περιήγησης που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Με τη νέα έκδοση 1.49 του Brave, μπορείτε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την ασφάλειά σας!

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS