ΑρχικήbusinessAmazonSmile: Η Amazon τερματίζει το πρόγραμμα δωρεών

AmazonSmile: Η Amazon τερματίζει το πρόγραμμα δωρεών

Την Τετάρτη, η Amazon ανακοίνωσε την απόφασή της να τερματίσει το πρόγραμμα δωρεών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, AmazonSmile, στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας της για μείωση του κόστους.

Amazon πρόγραμμα δωρεών

Μέσω του προγράμματος AmazonSmile, ο ηλεκτρονικός λιανοπωλητής δωρίζει ένα ποσοστό των αγορών που γίνονται στον ιστότοπο, στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει επιλέξει ο αγοραστής. Η Amazon είπε ότι έχει δωρίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το AmazonSmile ξεκίνησε για να διευκολύνει τους πελάτες να υποστηρίζουν τις αγαπημένες τους φιλανθρωπικές οργανώσεις, χωρίς να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα ή χρόνο από την καθημερινότητά τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουν μια φιλανθρωπική οργάνωση πριν κάνουν online αγορές στο smile.amazon.com. Η Amazon δωρίζει το 0,5% της τιμής αγοράς στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει επιλέξει ο πελάτης.

Δείτε επίσης: Amazon: Μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 18.000 άτομα

Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Amazon δήλωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του προγράμματος AmazonSmile από τις 20 Φεβρουαρίου.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, το πρόγραμμα δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε για να δημιουργήσει τον αποτέλεσμα που αρχικά ελπίζαμε“, δήλωσε η εταιρεία. “Με τόσους πολλούς επιλέξιμους οργανισμούς — περισσότερους από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως — η ικανότητά μας να έχουμε αποτέλεσμα ήταν συχνά πολύ περιορισμένη“.

Δείτε επίσης: Amazon S3: Θα κρυπτογραφεί τα δεδομένα από προεπιλογή

AmazonSmile
AmazonSmile: Η Amazon τερματίζει το πρόγραμμα δωρεών

Σύμφωνα με την Amazon, η μέση δωρεά για φιλανθρωπικούς σκοπούς ήταν εκπληκτικά χαμηλή, 230 δολάρια.

Η εταιρεία, όμως, τόνισε ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς όπου μπορεί να “κάνει ουσιαστικές αλλαγές“. Για παράδειγμα, θα προσφέρει βοήθεια για την ανακούφιση ανθρώπων από φυσικές καταστροφές, και θα συμμετέχει σε προγράμματα και πρωτοβουλίες για προσιτή στέγαση, πρόσβαση μαθητών σε εκπαίδευση σχετικά με την επιστήμη υπολογιστών κλπ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις φιλανθρωπικές ενέργειες της Amazon μπορείτε να βρείτε στην ανάρτησή της.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Η κίνηση να κλείσει το AmazonSmile έρχεται καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, αναθεωρεί τα έξοδα της εταιρείας, εν μέσω επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο τμήμα λιανικής της.

Η Amazon έχει λάβει και άλλα σκληρά μέτρα προκειμένου να μειώσει το κόστος. Πρόσφατα ανακοίνωσε έναν μεγάλο αριθμό απολύσεων, καθώς και πάγωμα προσλήψεων. Η εταιρεία έχει, επίσης, ανακοινώσει το κλείσιμο αποθηκών και τη διακοπή λειτουργίας κάποιων projects.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS