ΑρχικήinetTwitter: Θα πουλά ονόματα χρηστών μέσω online δημοπρασιών;

Twitter: Θα πουλά ονόματα χρηστών μέσω online δημοπρασιών;

Προκειμένου να βελτιώσει τα έσοδά του, το Twitter διερευνά τώρα το ενδεχόμενο πώλησης ονομάτων χρηστών, όπως αναφέρουν οι New York Times. Οι αναφορές έρχονται αφού ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου, αναζητά ενεργά λύσεις για τη δημιουργία εσόδων για την εταιρεία του.

Δείτε επίσης: Το Twitter δημιουργεί ένα timeline “For You”

Twitter

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μηχανικοί της εταιρείας σκέφτηκαν να ξεκινήσουν διαδικτυακές δημοπρασίες που θα επέτρεπαν στους χρήστες να υποβάλλουν προσφορές για ονόματα χρηστών, τα οποία συνήθως αναφέρονται ως handles. Από τον Δεκέμβριο, το ενδεχόμενο μιας νέας ροής εσόδων έχει συζητηθεί έντονα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η ιδέα θα εφαρμοστεί στην πράξη και αν ναι, ποια ονόματα χρηστών μπορεί να επηρεάσει.

Τον περασμένο μήνα, ο Elon Musk δήλωσε σε ένα tweet ότι περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο ονόματα χρηστών θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα στο Twitter, καθώς οι ανενεργοί λογαριασμοί καθαρίζονται από την πλατφόρμα. Αφού εξαγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, ο Musk κατέστησε σαφές μέσω ενός tweet ότι ήταν έτοιμος να απελευθερώσει πολυπόθητα ονόματα χρηστών για όσους τα αναζητούσαν.

Το Twitter τηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην αγορά ή την πώληση ονομάτων χρήστη, όπως υποδεικνύεται από την πολιτική του για την κατάληψη ονομάτων χρήστη. Ενώ ο κανονισμός αυτός το απαγορεύει, οι χρήστες μπορούσαν εδώ και καιρό να αγοράζουν τα επιθυμητά ονόματα χρήστη του Twitter από παράνομες αγορές. Όχι μόνο οι νόμιμες εταιρείες έχουν επωφεληθεί από την πώληση επιθυμητών ονομάτων χρήστη, αλλά και οι χάκερς.

Δείτε ακόμα: Τρία χρόνια φυλάκισης για τον hacker λογαριασμών Twitter διασημοτήτων

ονόματα χρηστών

Το 2020 ένας νεαρός χάκερ έγινε πρωτοσέλιδο αφού εισέβαλε στο κοινωνικό δίκτυο για να κλέψει και στη συνέχεια να πουλήσει διάσημα ονόματα χρηστών. Ο χάκερ διείσδυσε στους λογαριασμούς διακεκριμένων ατόμων, όπως ο Elon Musk, ο Barack Obama, ο Bill Gates και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

Τον Οκτώβριο, η Telegram δήλωσε ότι θα διεξάγει δημοπρασία ονομάτων χρηστών τόσο για προσωπικούς λογαριασμούς όσο και για κανάλια στο πλαίσιο της νέας αγοράς blockchain TON. To Telegram είναι μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Προσφέρει στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και επιλογών, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να μείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά σας. Επιπλέον, υπάρχουν πολυάριθμα bots που επιτρέπουν στους χρήστες να αυτοματοποιούν διάφορες εργασίες, όπως τη δημιουργία δημοσκοπήσεων ή την αποστολή υπενθυμίσεων. Υπάρχουν επίσης αρκετά διασκεδαστικά bots, όπως τα bots παιχνιδιών που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν μεταξύ τους ενώ συνομιλούν!

Από τότε που ο Musk απέκτησε το Twitter για το τεράστιο ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθεί να εισάγει νέες μεθόδους νομισματοποίησης που θα βγάλουν την εταιρεία από την τρέχουσα οικονομική της ύφεση που προκλήθηκε από την πτώση των διαφημιστικών εσόδων. Φαίνεται ότι από τότε που ο Musk εντάχθηκε στο Twitter, πολλοί διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα και, κατά συνέπεια, η εταιρεία αναγκάστηκε να υποβαθμίσει τις εσωτερικές της εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Δείτε επίσης: Twitter Coins: Έτσι θα επιβραβεύετε αγαπημένους δημιουργούς

Τους τελευταίους μήνες, ο οργανισμός έχει λάβει διάφορα μέτρα για να ενισχύσει τα κέρδη του. Μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να άρει την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS