ΑρχικήinetTwitter: Μηνύθηκε γιατί δεν πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία του

Twitter: Μηνύθηκε γιατί δεν πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία του

Το Twitter οδηγήθηκε στο δικαστήριο από έναν εμπορικό ιδιοκτήτη, λόγω παραβίασης της σύμβασης τους, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας δεν κατέβαλε το ενοίκιο για ένα από τα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε και να εγγραφείτε σε Lists στο Twitter;

Twitter

Η νομική ενέργεια αφορά τον χώρο εργασίας του Twitter στην οδό California Street 650 και όχι τον κεντρικό του κόμβο στην Market Street. Η μήνυση έρχεται μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο πρόσφατος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, επέλεξε να σταματήσει την πληρωμή του ενοικίου και έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να μην πληρώνουν τους προμηθευτές σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους. Με τη βοήθεια δανειακής χρηματοδότησης, ο Musk κατάφερε να αγοράσει το Twitter για το ιλιγγιώδες ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία ισχυριζόταν ότι το Twitter είχε αμελήσει να καταβάλει το ενοίκιο ύψους 136.260 δολαρίων για το γραφείο του στην οδό Καλιφόρνια 650. Στις 16 Δεκεμβρίου, το γεγονός αυτό ώθησε τον ιδιοκτήτη να εκδώσει ειδοποίηση πληρωμής για το Twitter εντός πέντε εργάσιμων ημερών ή να κινδυνεύσει να περιέλθει σε κατάσταση αθέτησης.

Η Columbia REIT – 650 California, LLC ζητεί από το δικαστήριο να υποχρεώσει την Twitter να καταβάλει τα καθυστερούμενα ενοίκια της συν τους τόκους και να αποζημιώσει επίσης τα δικαστικά τους έξοδα. Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, η εταιρεία είδε μια δραματική μείωση του προσωπικού επικοινωνίας της. Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα αυτό, δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Η ιστοσελίδα της Columbia αποκαλύπτει ότι διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από δώδεκα κτίρια γραφείων που βρίσκονται στη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον.

Δείτε ακόμα: Twitter down: Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης

ενοίκιο

Εάν ο Elon Musk επιλέξει να μην εκπληρώσει κάποια από τα οικονομικά καθήκοντα του Twitter, ο Daniel Bornstein – ένας βετεράνος δικηγόρος ακινήτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που ειδικεύεται στις συγκρούσεις ενοικιαστή-ιδιοκτήτη – προβλέπει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας σειράς καταγγελιών.

Αλλά δεδομένης της φήμης του Elon Musk ως ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, οι ιδιοκτήτες γραφείων θα διστάσουν να τον πιέσουν υπερβολικά. Οι σημαντικοί πόροι του Elon Musk καθιστούν το Twitter ένα πολύτιμο ενοικιαστή, ιδίως όταν είναι υποχρεωμένος ή διατεθειμένος να πληρώσει. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες που παρατραβάνε τα αιτήματά τους κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς τον Musk, καθιστώντας τα ακίνητά τους κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα – ένα πιο επιζήμιο αποτέλεσμα από το να χρειαστεί να κινηθούν δικαστικά.

Αντί να καταθέσει αίτηση έξωσης κατά του Twitter στην καταγγελία της την περασμένη εβδομάδα, η Columbia δεν προχώρησε σε άλλη δραστική λύση. Αυτό δείχνει ότι οι ιδιοκτήστες εξακολουθούν να θεωρούν το Twitter ως αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Ο Bornstein πρότεινε ότι, αρνούμενος να πληρώσει ενοίκιο για το ακίνητο, η Elon μπορεί να προσπαθεί να ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης μίσθωσης.

Δείτε επίσης: Piers Morgan: Χακαρίστηκε ο λογαριασμός του στο Twitter

Πέρα από την περικοπή των εξόδων ενοικίασης και την απόλυση προσωπικού, το Twitter του Musk πωλεί επίσης πολυτελή έπιπλα γραφείου, συσκευές κουζίνας και άλλα αντικείμενα από το παρελθόν, όταν τα μέλη του προσωπικού πλήρους απασχόλησης ξεπερνούσαν τα 7500 σε όλο τον κόσμο. Τότε τα δωρεάν γεύματα ήταν καθημερινό φαινόμενο μαζί με μια σειρά από πρόσθετες παροχές στον χώρο εργασίας. Υπολογίζεται ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των εργαζομένων του Twitter έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε λόγω απόλυσης, είτε λόγω καταγγελίας, είτε λόγω παραίτησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS