ΑρχικήYoutubeΕπιστήμονες αναπτύσσουν ένα σχέδιο για τη μελέτη διαστρικών αντικειμένων

Επιστήμονες αναπτύσσουν ένα σχέδιο για τη μελέτη διαστρικών αντικειμένων

Μπορούμε πλέον να ανιχνεύσουμε διαστρικά αντικείμενα με τη χρήση της τεχνολογίας. Ανακαλύψαμε δύο τα τελευταία χρόνια, τον ‘Oumuamua και τον 2I/Borisov, αλλά υπάρχουν και άλλα.

Δείτε επίσης: NASA και SpaceX θέλουν να παρατείνουν τη ζωή του τηλεσκοπίου Hubble

διαστρικά αντικείμενα

Δεδομένων των πρόσφατων ανακαλύψεων, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια αποστολή για να επισκεφθούν ένα από αυτά τα αντικείμενα. Αλλά τι θα συνεπαγόταν ένα τέτοιο εγχείρημα;

Μια πρόσφατη δημοσίευση από μια κυρίως αμερικανική ομάδα επιστημόνων μας έδωσε μια πιθανή απάντηση σε αυτό το ερώτημα και μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο σχεδιασμό μιας τέτοιας αποστολής.

Αυτό που κάνει μια αποστολή διαστρικών αντικειμένων ενδιαφέρουσα είναι τα ίδια τα αντικείμενα που είναι τόσο παράξενοι. Ο Borisov ακολούθησε τις τάσεις ενός τυπικού κομήτη καθώς εισερχόταν στο ηλιακό σύστημα, αλλά ο ‘Ουμουαμούα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό πλάσμα.

Σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν πολλοί επιστήμονες, ο κομήτης δεν ανέπτυξε ποτέ ουρά. Το αντικείμενο έδειξε επίσης σημάδια επιτάχυνσης που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν με παραδοσιακά μέσα, οδηγώντας ορισμένους ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν εξωγήινος ανιχνευτής.

Ο πιο λογικός τρόπος για να δώσετε τέλος σε απίθανες ιστορίες είναι να τις μελετήσετε σε βάθος. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική αποστολή. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να το δούμε, και οι αστρονόμοι έχουν ήδη επικεντρωθεί σε αυτό το έργο.

Δείτε ακόμα: Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb στρέφει το βλέμμα του στον γαλαξία Cartwheel

Οι συγγραφείς εκτιμούν ότι το Παρατηρητήριο Vera C Rubin Legacy Survey of Space and Time (LSST) θα ανιχνεύει 1-10 διαστρικά αντικείμενα παρόμοιου μεγέθους με το ‘Oumuamua ετησίως.

Το σημείο Lagrange L2 Γης-Ήλιου είναι πιθανότατα το καλύτερο μέρος για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το έγγραφο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση αυτού του συστήματος – κυρίως, οι απαιτήσεις σε καύσιμα είναι ελάχιστες και κάθε ISI μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αποθήκευσης για χρόνια, αν χρειαστεί.

Παρόλο που το JWST μπορεί να τραβήξει μερικές απίστευτες φωτογραφίες, δυστυχώς είναι αρκετά αργό. Μπορεί να χρειαστούν από 2 έως 5 ημέρες για να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το τηλεσκόπιο Near Earth Object Surveyor, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να τεθεί σε τροχιά στο σημείο Lagrange L1 του συστήματος Γη-Σελήνη, θα μπορούσε να το ενισχύσει.

Το ISI μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει την παρατήρηση από κοντά μόλις φτάσει στο αντικείμενο, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει να διευθετηθεί η συζήτηση σχετικά με το αν αυτά τα αντικείμενα είναι εξωγήινα σκάφη. Αυτό περιλαμβάνει έναν πλήρη φασματοσκοπικό χάρτη τόσο των φυσικών όσο και των τεχνητών υλικών.

Δείτε επίσης: Τηλεσκόπιο James Webb: Καταγράφει το σύμπαν σε έναν SSD 68 GB

Η συσκευή θα μπορούσε επίσης να παρακολουθεί για τυχόν εκροές που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις παράξενες δυνάμεις που επηρεάζουν το ‘Oumuamua.

Οι επιστήμονες προσπαθούν πάντα να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν περισσότερα για το σύμπαν μας, οπότε η επίσκεψη στο πρώτο διαστρικό αντικείμενο είναι σίγουρα στη λίστα τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS