ΑρχικήYoutubeΟ κομήτης Leonard βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη

Ο κομήτης Leonard βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη

Ο κομήτης Leonard, ο λαμπρότερος κομήτης της χρονιάς, έκανε την πιο κοντινή του προσέγγιση στη Γη στις 12 Δεκεμβρίου και είναι ορατός με κιάλια και τηλεσκόπια, αν ο καιρός το επιτρέπει.

Επίσημα γνωστός ως Comet C 2021 A1, ο κομήτης Leonard ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο από τον αστρονόμο Gregory J. Leonard του Υπέρυθρου Παρατηρητηρίου Mount Lemmon στην Αριζόνα. Την Κυριακή, πέρασε από τη Γη σε απόσταση 34 εκατομμυρίων χλμ, αλλά εξακολουθεί να μην είναι ορατός με γυμνό μάτι, σύμφωνα με το EarthSky.org.

Δείτε επίσης: Η NASA αγόρασε πρόσθετες πτήσεις μεταφοράς πληρώματος από την SpaceX

κομήτης Leonard Γη

Ο κομήτης Leonard είναι ένας κομήτης που μπορούν να δουν μια φορά στη ζωή τους οι παρατηρητές, καθώς η τροχιά του χρειάζεται περίπου 80.000 χρόνια για να περάσει γύρω από τον ήλιο.

Την Κυριακή, ο κομήτης Leonard ήταν ορατός περίπου 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου ακριβώς πάνω από τον δυτικό ορίζοντα, σύμφωνα με έναν οδηγό της NASA. Επίσης είναι ξανά ορατός νωρίς τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, όταν ο κομήτης βρίσκεται πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα στις 6:37 π.μ. EST, μόλις 12 λεπτά μετά το λυκόφως της αυγής.

«Αυτό θα είναι το τελευταίο πρωί που ο κομήτης θα είναι ορατός στον πρωινό ουρανό μέχρι τον Μάρτιο του 2022, όταν θα είναι ορατός μόνο μέσω ενός μεγάλου τηλεσκοπίου», έγραψαν στελέχη της NASA στον οδηγό.

Δείτε ακόμα: Η NASA επιλέγει την Intuitive Machines για τη νέα σεληνιακή παράδοση

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κομήτης Leonard θα είναι ορατός περίπου 8 μοίρες πάνω από τον δυτικό-νοτιοδυτικό ορίζοντα περίπου 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου και θα πρέπει να είναι περίπου 2 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα προς το τέλος του βραδινού λυκόφωτος στις 5:50 μ.μ. EST, πρόσθεσε η NASA. «Αυτή και πάλι θα πρέπει να είναι μια καλή στιγμή για να αναζητήσετε αυτόν τον κομήτη», έγραψε η διαστημική υπηρεσία.

Το πότε ή ακόμα και αν ο κομήτης Leonard θα γίνει ορατός με γυμνό μάτι είναι ακόμα αβέβαιο. Ο κομήτης εξακολουθεί να κινείται προς τα μέσα, προς τη μεριά του ήλιου και θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση στον ήλιο στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε επίσης: NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

«Ανάλογα με τη σκόνη και το αέριο, η μοντελοποιημένη μέγιστη φωτεινότητα αναμένεται να είναι γύρω στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου 2021, περίπου 1 με 2 ημέρες μετά το πλησιέστερο σημείο στη Γη», έγραψε η NASA στον οδηγό της.

«Εάν ο κομήτης εκπέμπει πολλή σκόνη, θα βρεθεί στο πικ της φωτεινότητάς του λόγω της διασποράς προς τα εμπρός, αργότερα προς τις 14 Δεκεμβρίου.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS