ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA επιλέγει την Intuitive Machines για τη νέα σεληνιακή παράδοση

Η NASA επιλέγει την Intuitive Machines για τη νέα σεληνιακή παράδοση

Η NASA ανέθεσε στην Intuitive Machines of Houston σύμβαση για την παροχή έρευνας, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών ερευνών και επίδειξης τεχνολογίας, στη Σελήνη το 2024. Η εμπορική παράδοση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Commercial Lunar Payload Services (CLPS) της NASA και του προγράμματος Artemis.

NASA

Δείτε επίσης: NASA: Το “The Tree of Life” θα μας φτάσει σε έναν άλλο πλανήτη

Οι έρευνες στο σκάφος Nova-C της Intuitive Machines προορίζονται για το Reiner Gamma, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αινιγματικά φυσικά χαρακτηριστικά στη Σελήνη. Γνωστός ως σεληνιακός στροβιλισμός, το Reiner Gamma βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Σελήνης, όπως φαίνεται από τη Γη, και είναι ένας από τους πιο ορατούς σεληνιακούς στροβίλους. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μαθαίνουν τι είναι οι στροβιλισμοί της Σελήνης, πώς σχηματίζονται και τη σχέση τους με το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης.

Η Intuitive Machines θα λάβει 77,5 εκατομμύρια δολάρια για τη σύμβαση και είναι υπεύθυνη για υπηρεσίες παράδοσης από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης ωφέλιμου φορτίου, της παράδοσης από τη Γη στην επιφάνεια της Σελήνης και των λειτουργιών ωφέλιμου φορτίου. Αυτό είναι το τρίτο “task order award” της Intuitive Machines, το πρώτο από τα οποία είναι μια παράδοση στο Oceanus Procellarum στη Σελήνη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό το βραβείο είναι το έβδομο βραβείο αποστολής επιφανειακής αποστολής που εκδίδεται σε συνεργάτη CLPS.

Δείτε επίσης: NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Οι τέσσερις έρευνες που θα παραδώσει η Intuitive Machines στο Reiner Gamma αναμένεται συλλογικά να είναι περίπου 92 κιλά σε μάζα και περιλαμβάνουν:

  • Το Lunar Vertex είναι μεταξύ των επιλογών της NASA για τα ωφέλιμα φορτία και τις ερευνητικές έρευνες στην επιφάνεια της Σελήνης (PRISM). Είναι ένας συνδυασμός σταθερών ωφέλιμων φορτίων προσεδάφισης και ενός rover που θα κάνει λεπτομερείς μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου, του περιβάλλοντος πλάσματος και των ιδιοτήτων του ρεγολίθου. Τα δεδομένα προσεδάφισης και ρόβερ θα αυξήσουν τις παρατηρήσεις που συλλέγονται σε τροχιά. Σε συνδυασμό, οι παρατηρήσεις θα βοηθήσουν να δείξουμε πώς σχηματίζονται και εξελίσσονται αυτοί οι σεληνιακοί στρόβιλοι – και πώς συνδέονται με τοπικά μαγνητικά πεδία στις ίδιες περιοχές. Το Lunar Vertex χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής του οργανισμού και διευθύνεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins στο Laurel του Μέριλαντ.
  • Το Cooperative Autonomous Distributed Robotic Exploration (CADRE) αποτελείται από κινητά ρομπότ προγραμματισμένα να εργάζονται ως αυτόνομη ομάδα για να εξερευνήσουν τη σεληνιακή επιφάνεια, να συλλέγουν δεδομένα και να χαρτογραφούν διαφορετικές περιοχές της Σελήνης σε 3D.
  • Ο αντανακλαστήρας MoonLIGHT είναι ένας αντανακλαστήρας λέιζερ, ο οποίος αντανακλά τις ακτίνες λέιζερ που στέλνονται από τη Γη απευθείας πίσω από τη Σελήνη σε δέκτες στη Γη. Αυτό επιτρέπει πολύ ακριβή μέτρηση των αποστάσεων μεταξύ του ανακλαστήρα και του επίγειου σταθμού. Τον MoonLIGHT διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
  • Το Lunar Space Environment Monitor (LUSEM) χρησιμοποιεί ένα ζεύγος apertures για την ανίχνευση σωματιδίων υψηλής ενέργειας στη σεληνιακή επιφάνεια. Το LUSEM θα παρακολουθεί τις διακυμάνσεις στο διαστημικό περιβάλλον κοντά στην επιφάνεια όταν η Σελήνη βρίσκεται μέσα και έξω από τη μαγνητοουρά της Γης. Το LUSEM διοικείται από το Κορεατικό Ινστιτούτο Αστρονομίας και Διαστημικής Επιστήμης (KASI) στη Νότια Κορέα.
NASA

Δείτε επίσης: Ηλιακός ανιχνευτής της NASA βομβαρδίζεται από εκρήξεις πλάσματος

Καθώς η NASA συνεχίζει τα σχέδια για πολλαπλές εμπορικές παραδόσεις στη Σελήνη, μελλοντικά ωφέλιμα φορτία που μπορεί να παραδοθούν με CLPS θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και άλλα ρόβερ, πηγές ενέργειας και επιστημονικά πειράματα, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογικών επιδείξεων που θα ενσωματωθούν αργότερα στο πρόγραμμα Artemis.

Μάθετε περισσότερα για το CLPS στη διεύθυνση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS