ΑρχικήinetApple Watch Ultra: Τεστ αντοχής με πτώσεις, καρφιά και σφυρί

Apple Watch Ultra: Τεστ αντοχής με πτώσεις, καρφιά και σφυρί

Ένας YouTuber έκανε ένα τεστ… αντοχής στο νέο του Apple Watch Ultra για να δοκιμάσει πόσο ανθεκτικό είναι και να ελέγξει κατά πόσο οι υποσχέσεις της Apple σχετικά με την ανθεκτικότητα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το τεστ που έκανε και βιντεοσκόπησε, περιλαμβάνει την πτώση του έξυπνου ρολογιού από συγκεκριμένο υψόμετρο, την τοποθέτηση του σε ένα βάζο με καρφιά και τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα με ένα σφυρί.

Δείτε επίσης: Οι επισκευές Apple Watch Ultra είναι πανάκριβες χωρίς AppleCare

Apple Watch Ultra τεστ αντοχής

Το βίντεο ανέβηκε στο δημοφιλές κανάλι, TechRax, που εξετάζει την ανθεκτικότητα διάφορων προϊόντων. Το πρώτο μέρος της δοκιμής περιλαμβάνει την πτώση του Apple Watch Ultra από ύψος ενός μέτρου και κάτι παραπάνω. Το ρολόι χτυπάει με την οθόνη πάνω στο σκληρό δάπεδο αλλά φαίνεται πως δεν επηρεάζεται σημαντικά. Η οθόνη εξακολουθεί να φαίνεται και να δουλεύει μια χαρά. Το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες πολύ μικρές γρατζουνιές και βαθουλώματα κατά μήκος του περιβλήματος από τιτάνιο.

Στο δεύτερο μέρος της δοκιμής, ο YouTuber βάζει το Apple Watch μέσα σε ένα βάζο γεμάτο με καρφιά και αρχίζει να το κουνάει δυνατά ώστε τα καρφιά να χτυπούν το ρολόι. Για άλλη μια φορά, το έξυπνο ρολόι επιβιώνει χωρίς ορατά σημάδια.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, δοκιμάζεται η ανθεκτικότητα του καλύμματος της οθόνης του Apple Watch Ultra με επανειλημμένα χτυπήματα με ένα σφυρί. Απ’ ότι φαίνεται το ρολόι αντέχει αρκετά χτυπήματα χωρίς κάποιο φανερό ράγισμα της οθόνης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιφάνεια στην οποία βρισκόταν το ρολόι κατά τα χτυπήματα έσπασε, ενώ η οθόνη όχι.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch σας τώρα μπορεί να αποκτήσει το watchOS 9

Apple Watch Ultra σφυρί
Apple Watch Ultra: Τεστ αντοχής με πτώσεις, καρφιά και σφυρί

Παρ’ όλα αυτά, μετά από πολλά χτυπήματα, η οθόνη του Apple Watch Ultra έπαψε να λειτουργεί. Η αποτυχία ενεργοποίησης θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι, ενώ το υλικό προστασίας της οθόνης αποτρέπει το σπάσιμό της, ορισμένα εσωτερικά εξαρτήματα πιθανότατα έχουν υποστεί ζημιά. Χρειάστηκαν περισσότερα και πιο δυνατά χτυπήματα με το σφυρί για να σπάσει τελικά η οθόνη.

Ωστόσο, αυτά τα τεστ και κυρίως τα χτυπήματα με τα καρφιά και με το σφυρί δεν αντιπροσωπεύουν την τυπική χρήση και τα προβλήματα που θα μπορούσε να έχει κάποιος με το Apple Watch Ultra. Είναι πιθανό να πέσει ή να χτυπήσει κάπου κατά λάθος, αλλά κανείς στην καθημερινότητά του δεν παίρνει ένα σφυρί για να χτυπήσει το ρολόι του. Το τεστ από τον YouTuber όμως είναι αρκετά χρήσιμο γιατί παρέχει σε ορισμένους πελάτες διαβεβαίωση σχετικά με την αντοχή της οθόνης και την ανθεκτικότητα του Apple Watch Ultra γενικότερα.

Δείτε επίσης: Αpple Watch Series 8 και SE 2 Reviews: Σταδιακές αναβαθμίσεις

Η Apple ισχυρίζεται ότι το Apple Watch Ultra είναι το πιο γερό, ανθεκτικό και ακραίο Apple Watch μέχρι σήμερα, καθώς φαίνεται να έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί άμεσα την Garmin. Το μοντέλο Ultra προορίζεται κυρίως για άτομα που συμμετέχουν σε extreme δραστηριότητες όπως αναρρίχηση σε βουνά, τρέξιμο σε μαραθώνιους ή καταδύσεις. Η συσκευή λειτουργεί για περίπου 36 ώρες με μία μόνο φόρτιση, είναι πιο ανθεκτική στο νερό και διαθέτει βελτιωμένη πυξίδα που μπορεί να λειτουργήσει τη νύχτα, στον ωκεανό και σε άλλες συνθήκες.

Το Apple Watch Ultra κοστίζει 799 $ και άρχισε να φτάνει στους πελάτες την Παρασκευή.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS