ΑρχικήsecurityStarbucks Singapore: Τα data πελατών έχουν παραβιαστεί

Starbucks Singapore: Τα data πελατών έχουν παραβιαστεί

Η Starbucks λέει ότι τα προσωπικά δεδομένα ορισμένων πελατών στη Σιγκαπούρη έχουν παραβιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των ημερομηνιών γέννησης και των αριθμών κινητών τηλεφώνων. Αν και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και οι κωδικοί πρόσβασης δεν έχουν διαρρεύσει, έχει συμβουλεύσει τους πελάτες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους.

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Starbucks

Η Starbucks έστειλε email σε πολλούς πελάτες την Παρασκευή, ειδοποιώντας τους ότι είχε εντοπίσει “μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στο διαδίκτυο” καθώς και “κάποια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών”. Αυτά περιελάμβαναν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις κατοικίας, εάν τα προσωπικά δεδομένα είχαν παρασχεθεί στα Starbucks.

Ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με το πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών Rewards, όπως η αποθηκευμένη αξία και οι πιστώσεις, δεν επηρεάστηκαν. Τα δεδομένα πιστωτικών καρτών δεν είχαν τεθεί σε κίνδυνο, καθώς δεν αποθήκευε τέτοιες πληροφορίες, αναφέρει η εταιρεία Starbucks.

Δείτε επίσης: YouTube: Κακόβουλα λογισμικά διαδίδονται μέσω gaming βίντεο

Ο λιανοπωλητής είπε ότι οι τοπικές αρχές είχαν ενημερωθεί και ότι τους βοηθούσε στο περιστατικό ασφαλείας. Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης δεν παραβιάστηκαν, η εταιρεία προέτρεψε τους πελάτες της να επαναφέρουν αμέσως τον κωδικό πρόσβασής τους.

Το ZDNET γνωρίζει ότι οι χάκερ ήδη διακινούν τα δεδομένα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που ειδικεύεται στην εμπορία κλεμμένων βάσεων δεδομένων. Σε μια ανάρτηση της 10ης Σεπτεμβρίου, οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι είχαν πρόσβαση στην «πλήρη βάση δεδομένων» Starbucks Singapore που περιείχε περισσότερες από 553.000 εγγραφές και πρόσφεραν ένα δείγμα.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Ανακαλύφθηκε σοβαρή ευπάθεια

Ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων που περιέχει τα δεδομένα των χρηστών έχει ήδη πουληθεί, με την τιμή να αναφέρεται στα $3.500. Άλλα τέσσερα αντίγραφα παρατίθενται προς πώληση.

Στο email της, η Starbucks είπε ότι είχε εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση των πληροφοριών των πελατών, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το τι εννοεί με το πρόσθετα μέτρα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS