ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ πρώτος σταθμός Supercharger V4 της Tesla μας δείχνει το μέλλον

Ο πρώτος σταθμός Supercharger V4 της Tesla μας δείχνει το μέλλον

Ο πρώτος σταθμός Supercharger V4 της Tesla που έρχεται στην Αριζόνα, θα περιλαμβάνει Megapack και ηλιακή συστοιχία, δίνοντάς μας μια ματιά στο μέλλον της φόρτισης.

Δείτε επίσης: Ιδιοκτήτης Tesla εμφυτεύει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο χέρι

Supercharger V4

Πριν από λίγους μήνες, η Tesla αποκάλυψε τα σχέδιά της για έναν νέο σταθμό φόρτισης. Η εταιρεία πιστεύεται ότι εντείνει την παραγωγή του νέου φορτιστή προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η ανάπτυξη σε όλες τις ΗΠΑ. Ο νέος φορτιστής αναμένεται να διαθέτει δυνατότητα για υψηλότερο ρυθμό φόρτισης, που επί του παρόντος περιορίζεται στα 250 kW στον Supercharger V3 και μια λύση που θα επιτρέπει τη φόρτιση CCS για ηλεκτρικά οχήματα που δεν είναι Tesla.

Αλλά θα μπορούσε επίσης να έρθει με αυξημένη ανάπτυξη αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακής ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει υποσχεθεί ότι η Tesla θα τροφοδοτεί όλους τους σταθμούς Supercharger με ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η κυκλοφορία έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Το 2016, ο Musk είπε ότι η Tesla περίμενε το νέο Supercharger V3 για να επιταχύνει την ανάπτυξη. Το 2017, ο Musk πρόσθεσε μάλιστα ότι η Tesla σχεδίαζε να προσθέσει ηλιακό και μπαταρίες σε όλους τους σταθμούς Supercharger και τελικά να αποσυνδέσει τους περισσότερους φορτιστές από το δίκτυο.

Δείτε ακόμα: Η Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε non-Tesla EV ιδιοκτήτες

Tesla

Ο Supercharger V3 έφτασε και η Tesla επιτάχυνε την ανάπτυξη ηλιακών συστοιχιών στους Superchargers, αλλά ο φορτιστής εξακολουθεί να αναπτύσσεται μόνο σε μια μειοψηφία νέων σταθμών.

Τώρα μαθαίνουμε για έναν από τους πρώτους σταθμούς Tesla Supercharger V4 που έχουν προγραμματιστεί για κατασκευή και το σχέδιο δείχνει τόσο ηλιακή ενέργεια όσο και αποθήκευση ενέργειας.

Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, η Tesla σχεδιάζει ο σταθμός να έχει 40 πάγκους, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάλληλου για οχήματα με ρυμουλκούμενο.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Tesla σχεδιάζει να εγκαταστήσει δύο μεγάλες ηλιακές συστοιχίες και ένα Megapack στο σταθμό Supercharger V4.

Ένα μόνο Megapack μπορεί να χωρέσει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει 40 οχήματα Tesla και η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα μπαταριών για να μειώσει τη ζήτηση αιχμής στο σταθμό για να αποφύγει μεγάλες χρεώσεις ζήτησης, οι οποίες ευθύνονται για την αύξηση της τιμής της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε επίσης: Elon Musk Tesla: Το Cybertruck θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023

Η εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλιακή συστοιχία για να φορτίσει το πακέτο μπαταριών και να μειώσει σημαντικά την ανάγκη χρήσης του δικτύου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS