ΑρχικήinetΗ Βραζιλία σταματά τις πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή

Η Βραζιλία σταματά τις πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple και ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις του iPhone 13, έως ότου η εταιρεία συμπεριλάβει ξανά φορτιστή στο κουτί που παραδίδεται στους πελάτες κατά την αγορά.

Βραζιλία iPhone Apple

Η Apple σταμάτησε να προσφέρει φορτιστή ή EarPods στα κουτιά των iPhone, ξεκινώντας με το iPhone 12 τον Οκτώβριο του 2020. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση, γιατί έκανε καλό στο περιβάλλον. Αυτή η αλλαγή έγινε για να μπορέσει η Apple να πετύχει τον στόχο της για 100% ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030.

Δείτε επίσης: Δύο δημοφιλείς προπονητές του Apple Fitness+ αποχωρούν από την υπηρεσία

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση. Μάλιστα, οι κυβερνήσεις ορισμένων χωρών είχαν την ίδια αντίδραση. Η Βραζιλία από την αρχή εναντιώθηκε στην ιδέα αφαίρεσης του φορτιστή από το κουτί ενός νέου iPhone και το iPhone 13 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εφαρμογή προστίμου ύψους 12.274.500 R$, ανάκληση εγγραφής smartphones μάρκας iPhone που εισάγονται στην αγορά από το μοντέλο iPhone 12 και μετά και άμεση αναστολή της προμήθειας όλων των smartphone μάρκας iPhone, ανεξαρτήτως μοντέλου ή γενιάς, αν δεν συνοδεύονται από τον φορτιστή μπαταρίας“, αναφέρει η ανακοίνωση της χώρας.

Δείτε επίσης: Η Apple θέλει να αφαιρέσει την υποδοχή κάρτας SIM από ορισμένα iPhone 14

Το Υπουργείο δήλωσε επίσης ότι ο αποκλεισμός του φορτιστή αποτελεί “σκόπιμη πρακτική που εισάγει διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών” και ότι το iPhone στερείται ενός “ουσιώδους” στοιχείου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας δεν θα εφαρμόσει άμεσα το πρόστιμο. Θα προχωρήσει με την επιβολή του, εάν υποψιαστεί ότι η Apple προσπάθησε να παρακάμψει την απαγόρευση πωλήσεων και αν το νέο iPhone 14 έρθει επίσης χωρίς φορτιστή.

iPhone χωρίς φορτιστή

Η Βραζιλία επέβαλε παρόμοιο πρόστιμο στην Apple το 2021. Εκείνο το πρόστιμο (10.546.442 R$ ή περίπου 1,9 εκατομμύρια δολάρια) προήλθε από τη ρυθμιστική αρχή προστασίας των καταναλωτών Procon-SP, μαζί με κατηγορίες για ψευδή διαφήμιση. Ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι η Apple πούλησε συσκευές με εργοστασιακά ελαττώματα και απέτυχε να επισκευάσει συσκευές που καλύπτονταν από εγγύηση. Η Apple απέτυχε να πείσει τη ρυθμιστική αρχή για το επιχείρημά της ότι η μη προσθήκη φορτιστή στο κουτί του iPhone ήταν καλύτερη για το περιβάλλον και ότι οι περισσότεροι καταναλωτές είχαν ήδη φορτιστή.

Δείτε επίσης: Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Η Apple αναγκάστηκε τελικά να συμπεριλάβει φορτιστές με πακέτα iPhone 12 που πωλούνταν στην πολιτεία του Sao Paulo της Βραζιλίας.

Σχετικά με τη νέα απαγόρευση πωλήσεων, η Apple δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη βραζιλιάνικη υπηρεσία προστασίας καταναλωτών Senacon προκειμένου να “επιλύσει τις ανησυχίες τους“, ενώ είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Έχουμε ήδη κερδίσει αρκετές δικαστικές αποφάσεις στη Βραζιλία για αυτό το θέμα και είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας γνωρίζουν τις διάφορες επιλογές για τη φόρτιση των συσκευών τους“, δήλωσε η Apple.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS