ΑρχικήinetΣυσκευές Windows με πρόσφατες CPU είναι επιρρεπείς σε ζημιά στα δεδομένα

Συσκευές Windows με πρόσφατες CPU είναι επιρρεπείς σε ζημιά στα δεδομένα

Η Microsoft προειδοποιεί, ότι οι συσκευές Windows με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές, είναι επιρρεπείς σε “ζημιά στα δεδομένα” στα Windοws 11 και Windows Server 2022.

Δείτε επίσης: Windows 10 22H2: Έρχονται με αρκετές νέες δυνατότητες

Windows

Οι συσκευές Windows που υποστηρίζουν το νεότερο σετ εντολών Vector Advanced Encryption Standard (AES) (VAES) ενδέχεται να είναι επιρρεπείς σε ζημιά στα δεδομένα“, αποκάλυψε η εταιρεία.

Οι συσκευές που επηρεάζονται από αυτό το πρόσφατα αναγνωρισμένο πρόβλημα χρησιμοποιούν λειτουργίες κρυπτογράφησης AES-XTS ή AES-GCM (AES με λειτουργία Galois/Counter Mode) μπλοκ κρυπτογράφησης σε νέο υλικό.

Ενώ η Microsoft αναφέρει τους κινδύνους απώλειας δεδομένων στα επηρεαζόμενα συστήματα, η εταιρεία δεν διευκρινίζει τι θα πρέπει να περιμένουν οι πελάτες εάν χτυπηθούν από αυτό το ζήτημα.

Η εταιρεία λέει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε για να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά στα δεδομένα στις εκδόσεις προεπισκόπησης και ασφάλειας που εκδόθηκαν στις 24 Μαΐου και στις 14 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Windows 11 Smart App Control: Αποκλείει αρχεία που προωθούν κακόβουλο λογισμικό

Ωστόσο, αυτές οι ενημερώσεις των Windows συνοδεύονται επίσης από μείωση απόδοσης, καθώς οι λειτουργίες που βασίζονται σε AES ενδέχεται να είναι δύο φορές πιο αργές μετά την εγκατάστασή τους σε επηρεαζόμενα συστήματα με Windοws Server 2022 και Windοws 11.

ζημιά στα δεδομένα

Τα σενάρια που επηρεάζονται από τη μειωμένη απόδοση μπορεί να περιλαμβάνουν το BitLocker, την ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS) και τη διεκπεραίωση του δίσκου, ειδικά για εταιρικούς πελάτες.

Συνιστάται στους πελάτες που αντιμετωπίζουν υποβάθμιση της απόδοσης να εγκαταστήσουν την ενημέρωση προεπισκόπησης της 23ης Ιουνίου (Windows 11, Windοws Server 2022) ή την ενημέρωση ασφαλείας της 12ης Ιουλίου (Windows 11, Windows Server 2022) για την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος ως λύση.

Η Microsoft λέει ότι αυτές οι ενημερώσεις των Windows θα επαναφέρουν τις αρχικές μετρήσεις απόδοσης μόλις εγκατασταθούν στις επηρεαζόμενες συσκευές.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Μπλοκάρει καλύτερα το ransomware στα Windows 11

Εάν επηρεάζεστε, προτείνεται να εγκαταστήσετε την έκδοση προεπισκόπησης της 24ης Μαΐου 2022 ή την έκδοση ασφαλείας της 14ης Ιουνίου 2022, το συντομότερο δυνατό, για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές“, πρόσθεσε η Microsoft.

Η απόδοση θα αποκατασταθεί αφού εγκαταστήσετε την έκδοση προεπισκόπησης της 23ης Ιουνίου 2022 ή την έκδοση ασφαλείας της 12ης Ιουλίου 2022.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS