ΑρχικήUpdatesΚάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11

Κάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11

Ένας χρήστης του Reddit κατάφερε να κάνει στα Chromebook με επεξεργαστές AMD το dual-boot των Windows εφικτό.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 ή τα Windows 11 στο Chromebook σας, υπάρχουν μερικά δυνητικά καλά νέα για εσάς σήμερα. Χάρη στο έργο του χρήστη του Reddit, Coolstarorg, είναι πλέον δυνατό το dual-boot των Windows 10 ή 11 παράλληλα με το Chrome OS σε επιλεγμένα Chromebook που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen 3000. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, αλλά ως επί το πλείστον, τα Windows θα πρέπει να λειτουργούν καλά σε αυτά τα μηχανήματα.

Προς το παρόν, μόνο ελάχιστες συσκευές υποστηρίζονται, κυρίως επειδή ο χώρος αποθήκευσης eMMC δεν είναι ακόμη λειτουργικός κατά το dual-boot των Windows στο Chromebook σας. Θα χρειαστεί να έχετε φορητό υπολογιστή με SSD και επίσημα υποστηρίζονται μόνο τρεις συσκευές: Το HP Chromebook 14b, το HP Chromebook Pro C645 Enterprise και το Lenovo Yoga C13. Το ASUS Chromebook Flip CM5 θα πρέπει επίσης να υποστηρίζεται, αλλά ο δημιουργός αυτού του έργου δεν έχει ακόμη τη δυνατότητα να το δοκιμάσει.

Δείτε επίσης: Τα Chromebook θα κρίνουν εάν το USB-C καλώδιο σας είναι καλό

Κάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11
Κάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11

Εκτός από το ότι ο χώρος αποθήκευσης eMMC δεν λειτουργεί – τα Windows μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν σε αυτό, αλλά το UEFI δεν μπορεί να εκκινήσει από αυτό – η μόνη άλλη δυνατότητα που δεν λειτουργεί είναι η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στα Windows χρησιμοποιώντας το Windows Hello, κάτι που είναι δυνητικά προβληματικό, αλλά πιθανότατα δεν καθιστά το dual-boot άχρηστο. Εκτός από αυτές τις δύο λειτουργίες, τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του ήχου, των οθονών αφής, των στοιχείων ελέγχου φωτεινότητας, της διαχείρισης ενέργειας και ούτω καθεξής θα πρέπει να λειτουργούν μια χαρά στα Windows.

Δείτε επίσης: Η Google διευκολύνει τον συγχρονισμό μεταξύ Android και Chromebook

Όσο για το πώς λειτουργεί, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρώτα θα χρειαστεί να επαναδιαμερίσετε το Chrome OS χρησιμοποιώντας το chrx, ένα δημοφιλές εργαλείο για dual-boot Linux σε Chromebook. Στη συνέχεια, ενημερώστε το υλικολογισμικό RW_LEGACY στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το script που παρέχεται από το MrChromebox και, τέλος, χρησιμοποιήστε το script που δημιουργήθηκε από τον coolstarorg για να ρυθμίσετε το dual-boot. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα για να λάβετε έναν πλήρη οδηγό σχετικά με τον τρόπο dual-boot των Windows στο Chromebook σας, με την προϋπόθεση ότι το μοντέλο σας υποστηρίζεται. Διάφορα Chromebook με τεχνολογία Intel υποστηρίζουν επίσης dual-boot των Windows, όχι μόνο τα πρόσφατα προστεθέντα της AMD.

Κάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11
Κάποια Chromebook μπορούν τώρα να κάνουν dual-boot των Windows 11

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν μπορούμε να σκεφτούμε έναν καλό λόγο για τον οποίο θα το θέλατε. Εάν ενδιαφέρεστε να εκτελείτε Windows, το πιθανότερο είναι ότι θα αγοράζατε αρχικά έναν φορητό υπολογιστή Windows και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάει στραβά κάτι όταν κάνετε αυτά τα βήματα. Επιπλέον, μέρος του πλεονεκτήματος του Chrome OS είναι ότι λειτουργεί άψογα και απρόσκοπτα στις συσκευές που το συνοδεύουν, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά με τα Windows. Και αν θέλετε πραγματικά να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Chrome OS, υπάρχει επίσης λογισμικό virtualization όπως το Parallels Desktop. Παρόλα αυτά, αν θέλετε να του δώσετε μια ευκαιρία, τώρα έχετε αυτήν την επιλογή.

Πηγή: xda-developers.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS