ΑρχικήsecurityΡώσοι hacktivists στοχεύουν τη Νορβηγία με DdoS επιθέσεις

Ρώσοι hacktivists στοχεύουν τη Νορβηγία με DdoS επιθέσεις

Ρώσοι hacktivists στοχεύουν οργανισμούς στη Νορβηγία με DdoS επιθέσεις.

Νορβηγία DdoS

Η Αρχή Εθνικής Ασφάλειας στη Νορβηγία (NSM) ανέφερε ότι ορισμένα από τα σημαντικότερα κυβερνητικά sites και διαδικτυακές υπηρεσίες της χώρας αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης λόγω επιθέσεων DDoS. Η δήλωση εξηγεί περαιτέρω ότι μια εγκληματική φιλορωσική ομάδα πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: 796 κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της χώρας από την έναρξη του πολέμου

Οι επιθέσεις DDoS δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο άλλες κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Ουσιαστικά, στα πλαίσια αυτών των επιθέσεων, οι διακομιστές του Διαδικτύου κατακλύζονται από πολλά αιτήματα και traffic, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση στους φιλοξενούμενους ιστότοπους και τις υπηρεσίες.

Αυτές οι επιθέσεις είναι πολύ διαδεδομένες σήμερα και αποτελούν μέρος του συνεχιζόμενου κυβερνοπολέμου μεταξύ hacktivists που υποστηρίζουν τη Ρωσία και αυτών που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Πριν από μερικές ημέρες, DdoS επιθέσεις στόχευσαν τη λιθουανική κυβέρνηση και τις εθνικές υπηρεσίες μεταφορών. Νωρίτερα, Ρώσοι hacktivists είχαν επιτεθεί στην Ιταλία και τη Ρουμανία επειδή παρείχαν υποστήριξη στην Ουκρανία.

Τώρα, η Νορβηγία αναφέρει και αυτή DdoS επιθέσεις κατά μεγάλων εταιρειών που προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στον πληθυσμό.

Δείτε επίσης: Macmillan: Κλείνει τα συστήματά της λόγω πιθανής επίθεσης ransomware

Αυτό που φαίνεται να είναι μια εγκληματική φιλορωσική ομάδα, βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις στοχεύουν σε μια σειρά από μεγάλες νορβηγικές εταιρείες που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον πληθυσμό“, είπε η η διευθύντρια του NSM, Sofie Nystrøm. “Έχουμε δει παρόμοιες επιθέσεις σε άλλες χώρες πρόσφατα, αλλά καμία από αυτές δεν έχει αναφέρει μόνιμες συνέπειες“, σχολίασε ακόμα. “Οι επιθέσεις θα εξακολουθήσουν να δημιουργούν αβεβαιότητα στον πληθυσμό και θα δίνουν την εντύπωση ότι είμαστε ένα κομμάτι στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη“.

Η Αρχή Εθνικής Ασφάλειας στη Νορβηγία έχει παράσχει οδηγίες για άμυνα έναντι DDoS επιθέσεων, για να βοηθήσει τους διαχειριστές συστημάτων να μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών των επιθέσεων.

DdoS Ρώσοι

Αν και η ανακοίνωση του NSM δεν αναφέρει ποιοι είναι οι hackers και ποιες υπηρεσίες στόχευσαν, βρέθηκαν μερικοί από τους στοχευμένους ιστότοπους στο κανάλι Telegram του “Legion – Cyber ​​Spetsnaz RF“, σύμφωνα με το BleepingComputer. Η Νορβηγική Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας ήταν ένας από τους οργανισμούς που αντιμετώπισε προβλήματα την Τετάρτη και κατονομάστηκε από το Reuters ως ένας από τους οργανισμούς που επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις.

Όπως και άλλες ομάδες hacktivist, η Legion στρατολογεί εθελοντές για να βοηθήσουν σε επιθέσεις. Η Legion πιστεύεται ότι συνδέεται με την Killnet, μια άλλη ομάδα που έπληξε με επιθέσεις DDoS τη Ρουμανία, την Ιταλία και πολλές άλλες χώρες.

Δείτε επίσης: Το info-stealing malware XFiles εκμεταλλεύεται το Follina

Σύμφωνα με τους Ρώσους hacktivists, ορισμένες από τις στοχευμένες οντότητες στη Νορβηγία είναι η εθνική αστυνομία της Νορβηγίας, το portal δημοσίων υπηρεσιών του κράτους, ο ιστότοπος του γραφείου NAV (μετανάστευση) και άλλα.

Οι DdoS επιθέσεις με στόχο τη Νορβηγία πιθανότατα γίνονται λόγω της στάσης της χώρας το τελευταίο διάστημα. Η χώρα εμπόδισε τη μεταφορά 20 τόνων εμπορευμάτων από την ηπειρωτική Ρωσία στο Σβάλμπαρντ, που προορίζονταν για Ρώσους ανθρακωρύχους που ζουν στο αρχιπέλαγος.

Επιπλέον, η Νορβηγία δώρισε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS