ΑρχικήsecurityΤο OpenSea αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων - προειδοποιεί για επιθέσεις phishing

Το OpenSea αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων – προειδοποιεί για επιθέσεις phishing

Το OpenSea, η δημοφιλής αγορά NFT που σημείωσε κολοσσιαία αποτίμηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, προειδοποιεί τους χρήστες για ηλεκτρονικό ψάρεμα μετά από παραβίαση δεδομένων.

Δείτε επίσης: Bill Gates: “Κρυπτονομίσματα και NFT βασίζονται στη θεωρία του χαζού”

OpenSea

Ένας υπάλληλος της Customer.io, ένας email vendor με συμβόλαιο με την OpenSea, έκανε κατάχρηση της πρόσβασης των υπαλλήλων του για λήψη και κοινή χρήση διευθύνσεων email των χρηστών και των newsletter subscribers της OpenSea με μη εξουσιοδοτημένο εξωτερικό μέρος, δήλωσε η μεγαλύτερη αγορά NFT στον κόσμο την Τετάρτη το βράδυ.

Το μέγεθος της παραβίασης της ασφάλειας φαίνεται τεράστιο. «Αν έχετε μοιραστεί το email σας με την OpenSea στο παρελθόν, υποθέστε ότι έχετε επηρεαστεί», είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με την Customer.io σε μια συνεχιζόμενη έρευνα και έχει αναφέρει το περιστατικό στις αρχές επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Πρώην στέλεχος της OpenSea εμπλέκεται σε παράνομες συναλλαγές NFT

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια χρήστες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά μέσω του δικτύου Ethereum στο OpenSea, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέγει η Dune Analytics, μια πλατφόρμα ανάλυσης κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα.

Οι crypto startups έχουν αναδειχθεί ως στόχος κυβερνοεπιθέσεων καθώς η βιομηχανία βλέπει εκρηκτική ανάπτυξη. Τα decentralized networks που βασίζονται σε Blockchain υπόσχονται να παρέχουν καλύτερη ασφάλεια, αλλά οι μέσοι χρήστες σήμερα κλίνουν προς centralized services όπως το OpenSea για τη διευκόλυνσή τους.

Για παράδειγμα, τον Μάρτιο, μια παραβίαση δεδομένων στο HubSpot, μια εταιρεία λογισμικού διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες, οδήγησε σε παραβιάσεις δεδομένων στο BlockFi, το Circle και άλλα. Το Fractal, μια πλατφόρμα NFT που ξεκίνησε από τον συνιδρυτή του Twitch, Justin Kan, είχε ένα δύσκολο ντεμπούτο τον Δεκέμβριο, αφού ένας απατεώνας χάκαρε το announcement bot για να κερδίσει 150.000 δολάρια.

Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες crypto μέχρι σήμερα ήταν η κλοπή 625 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ronin, ένα δίκτυο blockchain συνδεδεμένο με το play-to-earn game Axie Infinity.

Δείτε επίσης: Seth Green: Του έκλεψαν 4 NFTs αξίας 308.000$ σε phishing scam

Αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αυτές οι πλατφόρμες υπόκεινται σε παρόμοιους, αν όχι μεγαλύτερους κινδύνους ασφαλείας με τις καθιερωμένες υπηρεσίες web που χρησιμοποιούν centralized cloud services — αντί για τεχνολογίες distributed ledger όπως το blockchain, που πιστεύεται ότι είναι καλύτερες στην πρόληψη των κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS