ΑρχικήinetΤα αυτοκίνητα Tesla απαγορεύονται από κινεζική πόλη λόγω φόβου για κατασκοπεία

Τα αυτοκίνητα Tesla απαγορεύονται από κινεζική πόλη λόγω φόβου για κατασκοπεία

Για δύο μήνες στην Beidaihe, μια κινεζική πόλη-θέρετρο απαγορεύτηκαν τα αυτοκίνητα Tesla. Ο λόγος; Οι ανησυχίες για κατασκοπεία εν μέσω μιας μυστικής συνεδρίασης από τους ηγέτες της χώρας.

tesla αυτοκίνητα

Δείτε επίσης: Η Tesla Insurance λανσάρει προϊόν ασφάλισης που βασίζεται σε real time δεδομένα οδηγών

Ως επί το πλείστον, η Tesla και η κινεζική κυβέρνηση πιστεύεται ότι έχουν καλές σχέσεις.

Οι δυο τους κατέληξαν σε μια συμφωνία που είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να είναι η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που κατείχε πλήρως ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Κίνα χωρίς να χρειάζεται να έχει κοινοπραξία με μια κρατική εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είναι επίσης γνωστό ότι επαινεί τον κινεζικό λαό και απέφυγε να ασκήσει κριτική στην κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση έχει εκφράσει σαφείς ανησυχίες ότι τα οχήματα της Tesla θα μπορούσαν να εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στη χώρα της.

Πέρυσι, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, ο στρατός της Κίνας, εξέδωσε μια ανακοίνωση που απαγόρευε στους ιδιοκτήτες της Tesla να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε βάσεις και σε συγκροτήματα κατοικιών.

Δείτε επίσης: Η Tesla ανεβάζει ξανά τις τιμές

Οι ανησυχίες φάνηκε να σχετίζονται με τη χρήση εξωτερικών καμερών στα οχήματα της Tesla και με το πού πηγαίνουν τα δεδομένα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν τα οχήματα με κάμερες και αισθητήρες που καταγράφουν εικόνες από το περιβάλλον του αυτοκινήτου. Ο έλεγχος του τρόπου χρήσης αυτών των εικόνων και του πού αποστέλλονται και αποθηκεύονται είναι μια ταχέως αναδυόμενη πρόκληση για τη βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Τα αυτοκίνητα Tesla διαθέτουν πολλές εξωτερικές κάμερες για να βοηθήσουν τους οδηγούς με το παρκάρισμα, την αλλαγή λωρίδας και άλλα χαρακτηριστικά.

Ο Musk σχολίασε το γεγονός δηλώνοντας το προφανές: «Η Tesla δεν χρησιμοποιεί τις κάμερες των οχημάτων της για να κατασκοπεύει την Κίνα», αλλά δεν φάνηκε να αμβλύνει τις ανησυχίες καθώς ακόμη περισσότερες κυβερνητικές οντότητες φέρεται να είπαν στους υπαλλήλους να μην σταθμεύουν τα Tesla οχήματά τους σε κρατικό property.

Μετά από αυτές τις καταστάσεις, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται στην Κίνα τοπικά.

Λίγους μήνες αργότερα, η Tesla ανακοίνωσε ένα νέο κέντρο δεδομένων στη χώρα για να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά δεν φάνηκε να αμβλύνει όλες τις ανησυχίες.

Δείτε επίσης: Tesla Autopilot: Καταγράφηκαν εκατοντάδες ατυχήματα σε 10 μήνες

Σήμερα, οι τοπικές αρχές κυκλοφορίας στο Beidaihe ανακοίνωσαν ότι όλα τα αυτοκίνητα Tesla πρόκειται να απαγορευθούν στους δρόμους της για τουλάχιστον δύο μήνες:

Τα αυτοκίνητα της Tesla θα απαγορεύεται να εισέρχονται στην κινεζική παράκτια συνοικία Beidaihe, όπου διεξάγεται ένα μυστικό ετήσιο θερινό συνέδριο ηγεσίας κομμάτων, για τουλάχιστον δύο μήνες από την 1η Ιουλίου, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της τοπικής τροχαίας.

Το Beidaihe είναι ένα θέρετρο όχι πολύ μακριά από το Πεκίνο και είναι γνωστό ότι φιλοξενεί συναντήσεις της κινεζικής ηγεσίας το καλοκαίρι.

Αν και οι αρχές δεν σχολίασαν τον λόγο πίσω από την απαγόρευση, η υπόθεση είναι ότι δεν θέλουν οι κάμερες στα οχήματα της Tesla να καταγράφουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη συνάντηση.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS