ΑρχικήUpdatesTwitch: Το ad incentive program επεκτείνεται σε περισσότερους streamers

Twitch: Το ad incentive program επεκτείνεται σε περισσότερους streamers

Το Twitch επεκτείνει το ad incentive program ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους δημιουργούς και να τους πληρώσει περισσότερα χρήματα. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, το Twitch άρχισε να προσφέρει σε επιλεγμένους streamers μια σταθερή, εγγυημένη πληρωμή σε αντάλλαγμα για την προβολή ενός σταθερού αριθμού διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ενός σταθερού αριθμού ωρών. Τώρα, το Twitch ανοίγει το ad incentive program για να συμπεριλάβει περισσότερους συνεργάτες και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δομεί τις πληρωμές ώστε να πληρώνει περισσότερο τους δημιουργούς.

Δείτε επίσης: Το Zoom διευκολύνει το livestream ενός meeting στο Twitch

Twitch ad incentive program

Το Twitch φαίνεται να βελτιώνει ολόκληρο το Ad Incentive Program (γνωστό ως AIP) προς όφελος των πάρα πολλών streamer του.

Αρχικά, οι πληρωμές που δημιουργούνταν με το ad incentive program του Twitch υπολογίζονταν χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο CPM. Βασικά, οι streamers θα έπαιρναν μια σταθερή τιμή για κάθε 1.000 διαφημίσεις που παρακολουθούσαν στο κανάλι τους.

“Διαπιστώσαμε ότι ένα σταθερό μοντέλο CPM δεν ήταν ο πιο απλός τρόπος για να μοιραστείτε τα έσοδα με τους δημιουργούς”, δήλωσε ο Mike Minton, αντιπρόεδρος δημιουργίας εσόδων στο Twitch, σε ένα email στο The Verge. “Έτσι, τώρα λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο που όχι μόνο είναι πιο κατανοητό, αλλά αυξάνει και τις πληρωμές διαφημίσεων πληρώνοντας στους δημιουργούς το 55 τοις εκατό των εσόδων για κάθε διαφήμιση που προβάλλεται στο stream τους.”

Δείτε επίσης: Twitch: Block των streamers που δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες

Αν και οι συνεργάτες δεν περιλαμβάνονται ακόμη σε αυτό το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου, θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το 55 τοις εκατό των εσόδων από διαφημίσεις από τον Αύγουστο, εφόσον προβάλλουν τρία λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα. Το Twitch θα απενεργοποιήσει και τις άκρως ενοχλητικές διαφημίσεις που προβάλλονται πριν το βίντεο για χρήστες που προβάλλουν διαφημίσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα.

“Τα διαφημιστικά προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα για το live και διαδραστικό περιβάλλον του Twitch και εργαζόμαστε συνεχώς για να προσθέτουμε λιγότερο παρεμβατικές εμπειρίες διαφημίσεων τόσο για τους θεατές όσο και για τους δημιουργούς”, δήλωσε ο Minton.

Σύμφωνα με το Twitch, η κατανομή 55/45 των εσόδων από διαφημίσεις θα «διασφαλίσει ότι το [Twitch] μπορεί να μεταβιβάσει τις αυξήσεις τιμών στους δημιουργούς».

Twitch ad incentive program

Τον Απρίλιο, μια αναφορά του Bloomberg ανέφερε ότι το Twitch ερευνούσε τρόπους για να αυξήσει τα κέρδη με πιθανή μείωση του μεριδίου εσόδων των κορυφαίων streamers του. Η αναφορά προκάλεσε άμεση αντίδραση από τα πιο γνωστά ονόματα της πλατφόρμας. Ωστόσο, το Twitch δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα κάνει αλλαγές στο τρέχον μοντέλο του. Αυτή η νέα επέκταση στο διαφημιστικό της πρόγραμμα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αμβλύνει δυνητικά το πλήγμα για τυχόν αλλαγές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Δείτε επίσης: Το Twitch προσθέτει ένα κουμπί «Play on Luna»

Η αξιοπιστία του εισοδήματος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους streamers του Twitch. Το ad incentive program δημιουργήθηκε για να εξαλείψει το άγχος της αδυναμίας υπολογισμού των μηνιαίων κερδών με αξιοπιστία. Το Twitch είναι πολύ αυστηρό σχετικά με τις πληρωμές των streamer και εκτός από μια διαρροή δεδομένων του 2021 που αποκάλυψε τι πληρώθηκαν ορισμένοι streamers, δεν γνωρίζουμε τι κάνει ο μέσος streamer στην πλατφόρμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Minton, «οι δημιουργοί έχουν κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη το 2021, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από subs, Bits και ads. Πρόκειται για αύξηση άνω του 50 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2020». Το τι είναι αυτός ο αριθμός σε σχέση με τα χρήματα που κερδίζει το ίδιο το Twitch είναι μια εικασία που μπορεί να κάνει ο καθένας.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS