ΑρχικήinetApple: Συζητά με την Electronic Arts (EA) για μια πιθανή εξαγορά;

Apple: Συζητά με την Electronic Arts (EA) για μια πιθανή εξαγορά;

Τις τελευταίες μέρες, ακούγεται ότι η Apple είναι μία από τις πολλές εταιρείες που έχουν κάνει συζητήσεις με την Electronic Arts (EA) σχετικά με μια πιθανή εξαγορά.

Δείτε επίσης: Η Google εξαγοράζει την microLED startup Raxium για να ενισχύσει το hardware team

Apple Electronic Arts

Σύμφωνα με μια έκθεση, η αμερικανική εταιρεία video games έχει μιλήσει με αρκετούς “δυνητικούς μνηστήρες“, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon και Disney καθώς αναζητά συμφωνία συγχώνευσης. Ωστόσο, η Apple και οι άλλες εταιρείες δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο, ούτε έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για τις πιθανές συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών. Από την άλλη μεριά, είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται η Apple για την εξαγορά της Electronic Arts, αφού λόγω της υπηρεσίας Apple Arcade, ενδιαφέρεται για το gaming.

Η Disney φαίνεται να ήταν η πρώτη επιλογή για την EA. Η εταιρεία gaming προσέγγισε τη Disney τον Μάρτιο για να δημιουργήσει μια “πιο ουσιαστική σχέση”, αλλά η Disney αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αγορά. Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με την NBCUniversal και λέγεται ότι οι εταιρείες βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά υπήρξαν κάποιες διαφωνίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts, Andrew Wilson, θέλει να παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας μετά από πιθανή συγχώνευση, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε περίπτωση που η Apple επιλέξει να αγοράσει την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Η EA είναι ένας από τους πιο γνωστούς game publishers. Μερικά από τα πιο δημοφιλή της gaming franchises περιλαμβάνουν τα The Sims“, “Battlefield”, “Apex Legends”, “SimCity”, “DragonAge” και “FIFA”.

Apple EA εξαγορά

Το τελευταίο διάστημα, η Apple δίνει περισσότερη έμφαση στο gaming και μάλιστα υπήρξαν κάποιες φήμες σχετικά με την επιδίωξή της να ανταγωνιστεί στον χώρο του AAA gaming, κυκλοφορώντας τίτλους που συναγωνίζονται αυτούς που είναι διαθέσιμοι στις κονσόλες PlayStation και Xbox. Ωστόσο, μέχρι τώρα, η εταιρεία ασχολείται με πιο απλά παιχνίδια σχεδιασμένα για iPhone, iPad και Apple TV.

Από το 2019, η Apple προσφέρει τη gaming υπηρεσία παιχνιδιών Apple Arcade με 4,99 $/μήνα, η οποία αποκτά σταθερά νέους τίτλους. Μια πιθανή εξαγορά της Electronic Arts θα μπορούσε να δώσει στην Apple πρόσβαση σε περισσότερα παιχνίδια και σε μια σειρά από εξαιρετικά δημοφιλή gaming franchises.

Δείτε επίσης: Meta: Θα δώσει στους ερευνητές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στόχευση πολιτικών διαφημίσεων

Όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας στρέφονται στο gaming, τον τελευταίο καιρό. Η Microsoft αγόρασε πρόσφατα την Activision Blizzard για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια και η Sony συμφώνησε να αγοράσει τη Bungie για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS