ΑρχικήinetΆνδρας φυλακίστηκε για βιασμό γυναίκας που γνώρισε στο Tinder

Άνδρας φυλακίστηκε για βιασμό γυναίκας που γνώρισε στο Tinder

Ένας άνδρας από το Belfast που βίασε μια γυναίκα που γνώρισε στο Tinder στο σπίτι της καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Δείτε επίσης: Tinder: Μπορείτε να τσεκάρετε το ποινικό μητρώο του date σας

Tinder

Δείτε επίσης: Blind Date: Το νέο feature που κυκλοφόρησε το Tinder

Ο Thomas Markey καταδικάστηκε από τον δικαστή Geoffrey Miller QC, ο οποίος μοίρασε τη ποινή του μεταξύ φυλακής και εποπτευόμενης άδειας.

Ο δικαστής είπε ότι παρόλο που καταδικάστηκε από έναν jury νωρίτερα μέσα στην χρονιά για τον βιασμό της γυναίκας στο σπίτι της στο Bangor τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Markey δεν έχει δείξει μεταμέλεια και συνεχίζει να λέει ότι είναι αθώος.

Ο 33χρονος πατέρας δύο παιδιών εμφανίστηκε για την καταδίκη του στο Downpatrick Crown Court, στο Belfast, μέσω μιας σύνδεσης βίντεο.

Ο Markey, από τη λεωφόρο Torrens στο Belfast, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για βιασμό μετά από ένα περιστατικό που αφορούσε μια γυναίκα που γνώρισε στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder.

Μετά από διαδικτυακή συνάντηση, ο Markey και η 31χρονη γυναίκα συμφώνησαν να κλείσουν μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Belfast. Το ζευγάρι έκλεισε ένα δωμάτιο για τις 19 Σεπτεμβρίου 2020 και σχεδίαζε να έχει σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά ενώ έμενε στο ξενοδοχείο. Δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη διανυκτέρευση, ο Markey πήρε το τρένο από το Belfast στο Bangor και πήγε στο σπίτι της γυναίκας για να πιουν ένα ποτό.

Αρχικά σχεδίαζε να πάρει το τρένο για να γυρίσει πίσω στο Belfast, όμως καθώς προχωρούσε η νύχτα πάρθηκε η απόφαση να μείνει περισσότερο, ώστε να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί και θα έπαιρνε ταξί για το Belfast νωρίς το επόμενο πρωί.

Ενώ βρισκόταν στο σπίτι της γυναίκας, εκείνη ήπιε από οκτώ έως 10 κουτιά μπύρα, ενώ εκείνος κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος ενός μπουκαλιού Jack Daniels.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν ότι το ζευγάρι «φιλιόταν και αγκαλιάζονταν» για ένα σύντομο διάστημα πριν πάει για ύπνο και αποκοιμηθεί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ξύπνησε από τον ύπνο της και βρήκε τον Markey από πάνω της να την βιάζει. Του είπε να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχισε μέχρι που εκσπερμάτισε.

Ο Markey κάλεσε ένα ταξί και έφυγε. Από το ταξί, της έστειλε ένα μήνυμα στη 1.37 π.μ. που έγραφε: «Συγγνώμη αγάπη μου. Ελπίζω να είσαι καλά. Πραγματικά δεν το περίμενα. Πραγματικά νόμιζα ότι όλα ήταν εντάξει, αλλά προφανώς όχι. Λυπάμαι πολύ. Νόμιζα ότι όλα ήταν εντάξει. Ελπίζω να είσαι καλά xxx.”

Ενώ ταξίδευε πίσω στο Belfast με το ταξί, η γυναίκα έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα. Ήταν εμφανώς αναστατωμένη και αφού είπε στον γείτονά της τι είχε συμβεί, ειδοποιήθηκε το PSNI.

Η γυναίκα μίλησε στην αστυνομία και μεταφέρθηκε για ιατρική εξέταση και λίγο πριν τις 4 το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, ο Markey συνελήφθη.

Δείτε επίσης: Tinder: Αποκτά την λειτουργία “Plus One” αν ψάχνετε συνοδό για γάμο

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του από την αστυνομία, ο Markey επιβεβαίωσε ότι συνάντησε τη γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω του Tinder και ότι είχαν συμφωνήσει να περιμένουν μέχρι τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο για να κάνουν σεξ.

Όταν ρωτήθηκε τι συνέβη στο σπίτι της, ο Markey είπε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ τους ήταν συναινετική. Υποστήριξε επίσης ότι αυτός και η γυναίκα έκαναν σεξ δύο φορές, και μόνο τη δεύτερη φορά εκείνη «έγινε έξαλλη» και του είπε να φύγει.

Ο δικαστής Miller είπε: «Το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα με την κατηγορία του βιασμού».

Σημειώνοντας ότι ο Markey επέμενε για την αθωότητά του και ως εκ τούτου δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο δικαστής μίλησε για αρκετούς επιβαρυντικούς παράγοντες.

Αυτό, είπε, περιλάμβανε «το γεγονός ότι το αδίκημα συνέβη στο σπίτι του θύματος και στο κρεβάτι του, όπου είχε το δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής».

Ο δικαστής Miller πρόσθεσε: «Συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες όταν κοιμόταν και ο κατηγορούμενος ήταν φιλοξενούμενος που έκανε κατάχρηση της εμπιστοσύνης της. Ήταν μεθυσμένη, κοιμόταν και επομένως ήταν ευάλωτη. Ο κατηγορούμενος εν γνώσει του αψήφησε και αγνόησε την εκφρασμένη άρνησή της να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του εκείνο το βράδυ».

Εκτός από την επταετή κάθειρξη, ο Markey καταχωρήθηκε και στο Μητρώο Σεξουαλικών Παραβατών για αόριστο χρονικό διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: independent.ie

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS