ΑρχικήsecurityΦίλιππος Λιακουνάκος: Συνελήφθη για απάτη με bitcoin - ελεύθερος με εγγύηση

Φίλιππος Λιακουνάκος: Συνελήφθη για απάτη με bitcoin – ελεύθερος με εγγύηση

Λας Βέγκας: Συνελήφθη ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου, Φίλιππος Λιακουνάκος για απάτη με bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν 625 εκατ. $ σε crypto από το δίκτυο Ronin

Ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος κατηγορείται για κλοπή άνω των 100.000 δολαρίων, κλοπή ταυτότητας και κακούργημα που αφορούσε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Όπως αναφέρει το cardschatnews, η Νο. 1 κοινότητα πόκερ, ο Λιακουνάκος είναι παίκτης πόκερ μερικής απασχόλησης που ισχυρίζεται ότι ολοκληρώνει τις σπουδές του σε πανεπιστήμιο στην περιοχή του Μαϊάμι. Σύμφωνα με την σελίδα του στο Hendon Mob (η μεγαλύτερη βάση δεδομένων πόκερ), έχει πάρει μέρος μόλις σε δύο τουρνουά και φαίνεται ότι κυρίως είναι διαδικτυακός παίκτης. Μια αναζήτηση στο Google δείχνει επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιακουνάκος συνδέεται με ύποπτη συμπεριφορά.

Ο τόπος διαμονής του Λιακουνάκου δεν αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία, αλλά στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Λεπτομέρειες του εγκλήματος

Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ του Λας Βέγκας ανέφερε ότι το θύμα της υπόθεσης, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί από την αστυνομία, ειδοποίησε το Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος τον Νοέμβριο του 2020 λέγοντας ότι έχει πέσει θύμα απάτης με bitcoin.

Σύμφωνα με το θύμα, που αναγνωρίστηκε ως «αρχάριος έμπορος κρυπτονομισμάτων», τον προσέγγισε ένας γνωστός του συνεργάτης τον Νοέμβριο του 2020 στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή Telegram. Οι δύο άνδρες φέρεται να συμφώνησαν σε μια συναλλαγή με το θύμα να μεταφέρει 500.000 δολάρια σε Bitcoin, μεταξύ των οποίων μια αμοιβή 50.000 δολαρίων για τον πωλητή, σε αντάλλαγμα χρημάτων.

Όταν το θύμα την επόμενη μέρα μίλησε με τον συνεργάτη του για να επιβεβαιώσει τη συναλλαγή, έμαθε ότι στην πραγματικότητα είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Φίλιππος Λιακουνάκος.

Δείτε επίσης: Hackers κλέβουν cryptos από άλλους hackers προωθώντας ψεύτικα malware

Τον Δεκέμβριο, το θύμα ενημέρωσε την αστυνομία λέγοντας ότι ο απατεώνας ξαναεπικοινώνησε μαζί του μέσω Telegram ως μέρος μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων.

Το θύμα έλαβε ένα email από τον απατεώνα και αυτό, με τη σειρά του, επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που οδήγησαν τελικά τους ντετέκτιβ να εκδώσουν το ένταλμα για τον Λιακουνάκο.

Λιακουνάκος απάτη

Περιστατικό στο παρελθόν του Λιακουνάκου

Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, ο επαγγελματίας του πόκερ Νταν Φλέισμαν κατηγόρησε κάποτε τον Λιακουνάκο ότι εξαπάτησε τον πρώην νικητή του WSOP Colossus, Κορντ Γκαρσία για 600.000 δολάρια. Το θέμα συζητήθηκε στο Poker Fraud Alert από τον Todd Wittles.

Δείτε επίσης: Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων

Ο συνήγορος υπεράσπισης Τζος Τόμσεκ δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.

Ο Λιακουνάκος έκανε την πρώτη του εμφάνιση χθες στο δικαστήριο, όπου ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, Τζιμ Σουίτιν, όρισε εγγύηση 250.000 δολαρίων. Ο Σουίτιν σημείωσε πως ο Λιακουνάκος είναι επικίνδυνος να φύγει από τη χώρα, καθώς έχει ελάχιστη, έως καθόλου σχέση με το Λας Βέγκας και πως η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά εάν συνδέεται με παρόμοιες απάτες.

Πηγή πληροφοριών: lifo.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS