Το WhatsApp θα λανσάρει τις πιο δομημένες ομαδικές συνομιλίες που ονομάζονται ‘Communities’.
Η Meta παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά της για μια σημαντική ενημέρωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που θα επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να συνδέονται ιδιωτικά με τους φίλους και την οικογένειά τους, όπως πριν, αλλά και να συμμετέχουν σε μεγαλύτερες ομάδες συζήτησης, που ονομάζονται Communities. Αυτές οι ομάδες στοχεύουν να αντικαταστήσουν τις μεγαλύτερες ομαδικές συνομιλίες των ατόμων με πρόσθετη υποστήριξη για εργαλεία όπως κοινή χρήση αρχείων, ομαδικές κλήσεις 32 ατόμων και emoji reactions, καθώς και εργαλεία διαχείρισης και ελέγχους εποπτείας, μεταξύ άλλων.
Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα εμφανίζεται ο χρόνος που χρειάζεται για να σταλούν τα αρχεία σας
Η λειτουργία WhatsApp Communities βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετό καιρό ως η επόμενη μεγάλη επανάληψη για την πλατφόρμα WhatsApp, με σκοπό να αξιοποιήσει την υπάρχουσα κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο της εφαρμογής καθώς και την αυξανόμενη επιθυμία των χρηστών να συμμετάσχουν σε ιδιωτικές κοινότητες εκτός μεγαλύτερων κοινωνικών πλατφορμών, όπως το Facebook.
BepiColombo: Ο Βόρειος Πόλος του Ερμή (νέες εικόνες)
iMessage phishing: Πώς οι κυβερνοεγκληματίες μας ξεγελούν
Παρέλαση Πλανητών: Το Ουράνιο Σόου του Ιανουαρίου
Η δυνατότητα μπορεί αρχικά να οδηγήσει σε κάποιες συγκρίσεις με τα Facebook Groups, που φτάνει πλέον τους 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημόσια δεδομένα του Facebook. Παρόμοια με τα Facebook Groups, τα WhatsApp Communities θα επιτρέπουν σε οργανισμούς, συλλόγους ή σχολεία να δημιουργούν δίκτυα για τα μέλη τους να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται ειδήσεις και ενημερώσεις. Επίσης, τα Communities υποστηρίζουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υπο-ομάδων.
Για παράδειγμα, ένας εθελοντικός οργανισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συζήτηση υποομάδας για όσους εμπλέκονται σε ένα συγκεκριμένο έργο, όπως μια εκδήλωση. Μια ομάδα γονέων θα μπορούσε να φιλοξενήσει υποομάδες με βάση την ηλικία των παιδιών τους. Ένα σχολείο θα μπορούσε να περιλαμβάνει υποομάδες για διαφορετικές τάξεις ή εξωσχολικές δραστηριότητες. Ένας σύλλογος θα μπορούσε να φιλοξενήσει υποομάδες αφιερωμένες στον προγραμματισμό των διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους. Και ούτω καθεξής.
Τα Facebook Groups και WhatsApp Communities, δεν έχουν σχεδιαστεί για τον ίδιο σκοπό. Το προϊόν του Facebook χρησιμοποιείται συχνά από ξένους που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον. Τα WhatsApp Communities, εν τω μεταξύ, επικεντρώνονται σε πιο ιδιωτικές και προσωπικές ομάδες — συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου τα μέλη ενδέχεται να είναι ήδη συνδεδεμένα με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του πραγματικού κόσμου.
Δείτε επίσης: Phishing email ενημερώνει για υποτιθέμενα φωνητικά μηνύματα WhatsApp
Εξηγεί ο επικεφαλής του WhatsApp Will Cathcart για τη διαφορά, «βασιζόμαστε σε αριθμούς τηλεφώνου».
Στα WhatsApp Communities, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τους αριθμούς τηλεφώνου των άλλων που συμμετέχουν στις υποομάδες μαζί τους ή όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ένας προς έναν.
Η εταιρεία λέει ότι δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν ή να ανακαλύπτουν Communities στην υπηρεσία της. Πρέπει να προσκληθείτε στις ομάδες για να συμμετάσχετε σε αυτές.
Τα εργαλεία διαχείρισης έρχονται στα μηνύματα
Για να αναπτύξουν τις ομάδες τους, οι διαχειριστές μπορούν να προσθέσουν μέλη στα Communities μεμονωμένα ή μπορούν να μοιραστούν έναν σύνδεσμο πρόσκλησης. Οι διαχειριστές έχουν την εξουσία να αφαιρούν μεμονωμένα μέλη από την ομάδα.
Οι κοινότητες φέρνουν επιπλέον άλλα εργαλεία διαχείρισης ομάδων στα μηνύματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τους διαχειριστές ομάδων να εποπτεύουν το περιεχόμενο. Οι διαχειριστές θα μπορούν να αφαιρούν λανθασμένα ή προβληματικά μηνύματα ή πολυμέσα από τη συνομιλία όλων. Θα μπορούν επίσης να μοιράζονται αρχεία έως 2 GB για να βοηθούν τις ομάδες να συνεργάζονται και να μοιράζονται πληροφορίες. Επίσης, τα Communities θα μπορούν να φιλοξενούν φωνητικές κλήσεις με έως και 32 άτομα.
Δείτε επίσης: WhatsApp: Έρχεται νέο camera interface στην Android beta έκδοση
Οι χρήστες, επίσης, θα έχουν τον έλεγχο της προσθήκης. Στις ρυθμίσεις του WhatsApp, οι χρήστες μπορούν ήδη να αποφασίσουν ποιος μπορεί να τους προσθέσει σε μια ομαδική συνομιλία. τώρα οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύουν και εδώ. Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν κατάχρηση, να αποκλείουν λογαριασμούς και να αποχωρούν από τα Communities όταν δεν επιθυμούν πλέον να συμμετέχουν.
Η νέα λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σήμερα. Αρχικά λανσάρεται περιορισμένα με σκοπό να λάβει ένα αρχικό feedback από τους χρήστες. Το WhatsApp δεν έχει πει πότε η δυνατότητα θα φτάσει στο ευρύτερο κοινό.
Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com