ΑρχικήsecurityΗ μάρκα αθλητικών Mizuno έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η μάρκα αθλητικών Mizuno έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η μάρκα αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικών ειδών Mizuno, αντιμετώπισε καθυστερήσεις παραγγελιών και διακοπή στην ομαλή λειτουργία της μετά από επίθεση ransomware.

Mizuno

Δείτε επίσης: BlackCat: Ανέλαβε την ευθύνη για την ransomware επίθεση στην Swissport

Η Mizuno είναι μια ιαπωνική εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικών ειδών με περισσότερους από 3.800 υπαλλήλους και καταστήματα σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία πουλά μια μεγάλη ποικιλία αθλητικών ειδών, αλλά είναι περισσότερο γνωστή για τα μπαστούνια του γκολφ, τα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο και τον εξοπλισμό μπέιζμπολ.

Η Mizuno φαίνεται να έπεσε θύμα επίθεσης ransomware το Σαββατοκύριακο της 4ης Φεβρουαρίου, με στόχο το εταιρικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Αυτή η κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε σημαντική αναστάτωση της λειτουργίας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων διακοπών στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθυστερήσεων στην αποστολή προϊόντων και ζητημάτων στον ιστότοπο.

Οι πελάτες άρχισαν να παρατηρούν τη δυσλειτουργία την περασμένη Τρίτη, όταν τα εταιρικά τηλεφωνικά συστήματα δεν λειτουργούσαν πλέον και ο ιστότοπος άρχισε να εμφανίζει ένα μήνυμα που προειδοποιεί για καθυστερήσεις παραγγελιών.

Η MIZUNO ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ“, αναφέρει μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος του ιστότοπου mizunousa.com.

Δείτε ακόμα: Η ομάδα 49ers του San Francisco δέχτηκε επίθεση ransomware από την Blackbyte

Στους πελάτες που προσπάθησαν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο Επικοινωνία στον ιστότοπο εμφανίστηκαν μηνύματα που έλεγαν ότι υπήρξε σφάλμα κατά τη σύνδεση σε αυτό το τμήμα του ιστότοπου.

ransomware

Οι εκπρόσωποι υποστήριξης της Mizuno ενημέρωσαν τους πελάτες, ότι τα εσωτερικά τους συστήματα ήταν εκτός λειτουργίας και ότι δεν μπορούσαν πλέον να αναζητήσουν υπάρχουσες παραγγελίες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από χρήστες στο φόρουμ Golf RWX που δημοσιεύουν παρόμοιες εμπειρίες μετά τη διακοπή.

Άλλοι πελάτες δήλωσαν ότι τους είπαν ότι η αποστολή καθυστέρησε καθώς η Mizuno δεν ήταν σε θέση να εκτυπώσει ετικέτες αποστολής και ότι οι παραγγελίες ενδέχεται να καθυστερήσουν έως και ένα μήνα.

Η επίθεση ransomware δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή για τη Mizuno, καθώς μόλις κυκλοφόρησε τα μπαστούνια γκολφ Mizuno Pro 221, 223 και 225 στις 3 Φεβρουαρίου, τα οποία είχαν προπαραγγείλει και περίμεναν με ανυπομονησία πολλοί πελάτες.

Οι διακοπές επηρεάζουν επίσης τους μεταπωλητές της Mizuno, που δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο B2B «Direct Connect» της εταιρείας, που χρησιμοποιείται για την υποβολή παραγγελιών.

Δείτε επίσης: Puma: Θύμα παραβίασης δεδομένων μετά την επίθεση ransomware της Kronos

Από τη μεριά της, η Mizuno δεν έχει σχολιάσει το όλο περιστατικό, ούτε έχει δώσει εξηγήσεις δημόσια σχετικά με το τι προκαλεί τις καθυστερήσεις και την διακοπή λειτουργίας εδώ και μια εβδομάδα.

Προς το παρόν είναι άγνωστο ποια συμμορία ransomware βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά εάν η εταιρεία δεν πληρώσει λύτρα, πιθανότατα θα μάθουμε σε μεταγενέστερη ημερομηνία εάν οι χάκερ δημοσιεύουν κλεμμένα δεδομένα της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS