ΑρχικήinetΟ Musk προειδοποιεί τους υπαλλήλους για πιθανή χρεοκοπία της SpaceX

Ο Musk προειδοποιεί τους υπαλλήλους για πιθανή χρεοκοπία της SpaceX

Οι υπάλληλοι της SpaceX έλαβαν ένα τρομαχτικό email το Σαββατοκύριακο από τον CEO Elon Musk, προειδοποιώντας τους για μια επερχόμενη κρίση με την παραγωγή κινητήρων Raptor που, εάν δεν λυθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεοκοπία της εταιρείας. Το email, που ελήφθη από το SpaceExplored, το CNBC και το The Verge, προέτρεψε τους υπαλλήλους να εργαστούν το Σαββατοκύριακο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αυξήσουν την παραγωγή του κινητήρα που προορίζεται να τροφοδοτήσει το όχημα εκτόξευσης Starship επόμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Elon Musk προς υπαλλήλους Tesla: Μην βιάζεστε για τις παραγγελίες

Musk SpaceX

«Δυστυχώς, η κρίση παραγωγής Raptor είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαινόταν πριν από μερικές εβδομάδες», φέρεται να έγραψε ο Musk. «Ερευνήσαμε τα ζητήματα που γνωρίζαμε αλλά δυστυχώς αποδείχθηκαν πολύ πιο σοβαρά από ό,τι νομίζαμε. Δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε αυτό».

Ο Musk την Τρίτη δημοσιεύσε ένα tweet που αφορά το θέμα.

«Το μέγεθος του προγράμματος Starship δεν εκτιμάται ευρέως», έγραψε ο Musk στο Twitter. «Έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη ζωή στον Άρη (και τη Σελήνη), το οποίο απαιτεί 1000 φορές περισσότερο ωφέλιμο φορτίο για την τροχιά από ό,τι όλοι οι τρέχοντες πύραυλοι της Γης μαζί». Αν και ο Musk δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το email, μίλησε για το περιεχόμενό του λέγοντας ότι, ενώ δεν πιστεύει ότι η χρεοκοπία είναι πιθανή, δεν είναι ούτε αδύνατη.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ προς Musk: Έτοιμο το σχέδιο για το πώς $ 6,6 δισ. θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας

Στο email του, ο Musk συμβούλεψε τους εργαζομένους να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο. Συνοψίζοντας το πρόβλημα, ο Musk προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια επικείμενη χρεοκοπία εάν δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει πτήσεις Starship μία φορά κάθε δύο εβδομάδες το 2022. Αν όλα αυτά ακούγονται σας γνωστά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Musk στο παρελθόν είχε μιλήσει δημοσίως για περιόδους που ήταν και η SpaceX και η Tesla στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Musk SpaceX

Ο κινητήρας του Raptor είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του Starship, το οποίο η SpaceX ελπίζει ότι μια μέρα θα μεταφέρει φορτίο και ανθρώπους στο φεγγάρι και τον Άρη. Η ικανότητα του Starship να επιτύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους είναι κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της SpaceX, η οποία βασίζεται στην υπόσχεση του Elon Musk για πολυπλανητική ανθρώπινη εξερεύνηση.

Το αγχωμένο email του Musk έρχεται μετά από ένα tweet που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχτηκε ότι το Raptor 2 θα χρειαζόταν μια «πλήρη αναθεώρηση σχεδιασμού» για να καταστεί δυνατή η πολυπλανητική ζωή. Λίγο αργότερα, δύο αντιπρόεδροι της SpaceX αποχώρησαν ξαφνικά από την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Tesla Cyberquad θα είναι το ασφαλέστερο ATV

Τα ανησυχητικά νέα πλησιάζουν στο κλείσιμο μιας εντυπωσιακής αστρικής χρονιάς για την SpaceX. Σε 11 μήνες η SpaceX κατάφερε να εκτοξεύσει 25 επιτυχημένες αποστολές Falcon 9, έστειλε μια ντουζίνα αστροναύτες στο διάστημα και σχεδίασε έναν οδικό χάρτη για τη μαζική εμπορευματοποίηση με την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS