ΑρχικήinetBrowser extension επαναφέρει τον αριθμό των dislikes σε βίντεο στο YouTube

Browser extension επαναφέρει τον αριθμό των dislikes σε βίντεο στο YouTube

Πριν λίγο καιρό το YouTube αποφάσισε να κρύβει τον αριθμό των dislikes στα βίντεο που υπάρχουν στην πλατφόρμα του. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να πατήσουν dislike αλλά δεν μπορούν να δουν πόσα dislikes έχει ένα βίντεο. Ο μόνος που μπορεί να δει τον αριθμό είναι αυτός που έχει ανεβάσει το βίντεο. Αυτή η αλλαγή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς ο αριθμός των dislikes μπορούσε να βοηθήσει το θεατή να καταλάβει αν ένα βίντεο είναι καλό ή όχι. Τώρα, όμως φαίνεται πως υπάρχει ένα browser extension (επέκταση), που μπορεί να επαναφέρει τον αριθμό των dislikes στο YouTube.

YouTube extension dislikes

Ένας software developer που ονομάζεται Dmitry Selivanov, δημιούργησε ένα open-source extension για το Chrome και τον Firefox, που μπορεί να προσθέσει ξανά τον αριθμό των dislikes στα βίντεο στο YouTube.

Η επέκταση, που ονομάστηκε “Return YouTube Dislike“, έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 50.000 χρήστες, σύμφωνα με το Chrome Web Store. Το λογισμικό είναι μια πρώιμη alpha version, αλλά κάνει ό,τι υπόσχεται: φορτώστε ένα βίντεο YouTube και η επέκταση προσθέτει ξανά τον αριθμό των dislikes στο κλιπ.

Δείτε επίσης: YouTube: Δέχτηκε αγωγή για βίντεο κακοποίησης ζώων

Η επέκταση μπορεί να εμφανίσει τον αριθμό των dislikes αποκτώντας πρόσβαση στο YouTube API της Google.

Τα κακά νέα είναι ότι η Google σχεδιάζει να κλείσει το API στις 13 Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό το λόγο, ο Selivanov αρχειοθετεί αριθμούς των dislikes για διάφορα βίντεο σε όλη την πλατφόρμα. Μόλις το API βγει εκτός σύνδεσης, η επέκταση θα “μεταβεί στη χρήση ενός συνδυασμού αρχειοθετημένων στατιστικών “dislikes” και εκτιμήσεων με βάση τις αναλογίες view/like για βίντεο των οποίων οι επισημάνσεις “dislike” δεν αρχειοθετήθηκαν“. Περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η επέκταση, μάθετε εδώ.

Επομένως, η ακρίβεια στον αριθμό των dislikes θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, ειδικά για βίντεο που ανέβηκαν πρόσφατα στο YouTube. Επιπλέον, οι μετρήσεις στην επέκταση δεν θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Η τρέχουσα έκδοση του λογισμικού θα ενημερώνει τον αριθμό των dislikes μόνο μία φορά κάθε δύο έως τρεις ημέρες.

Επίσης, υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με το απόρρητο. Για να λειτουργήσει, η επέκταση χρειάζεται άδεια ανάγνωσης και αλλαγής δεδομένων όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας φορτώνει το YouTube. Επιπλέον, η επέκταση θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τα βίντεο που παρακολουθούν οι χρήστες, αλλά όχι με λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε το όνομα του καναλιού σας στο YouTube;

επέκταση

Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα“, λέει ο Selivanov στο PCMag. “Δεν γνωρίζουμε καν τον ακριβή αριθμό των χρηστών (μόνο τους αριθμούς που παρέχονται από το Chrome store και το Firefox store), καθώς δεν αποθηκεύουμε τίποτα που να σχετίζεται με τους χρήστες“.

Ο Selivanov δημιούργησε το extension επειδή ανήκε στην κατηγορία των ανθρώπων που ήθελαν να βλέπουν τον αριθμό των dislikes για να καταλάβουν αν άξιζε να δουν ένα βίντεο στο YouTube ή όχι. “Χρησιμοποιώ κυρίως το YouTube για εκπαιδευτικά βίντεο και tutorials —οπότε το να μην μπορώ να δω τα dislikes σε αυτές τις κατηγορίες ήταν ένα αρκετά μεγάλο εμπόδιο“, είπε.

Ακόμα και ο ένας από τους ιδρυτές του YouTube, ο Jawed Karim, συμφωνεί με αυτή την άποψη. “Η δυνατότητα εύκολης και γρήγορης αναγνώρισης κακού περιεχομένου είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες“, έγραψε ο Karim νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μάθετε περισσότερα: Jawed Karim: Η απόκρυψη των dislikes θα επηρεάσει αρνητικά το YouTube

Ωστόσο, το YouTube αποφάσισε να αποκρύψει τα dislikes, με σκοπό να αντιμετωπίσει την παρενόχληση που υφίστανται κάποιοι δημιουργοί και να προωθήσει “αλληλεπιδράσεις που χαρακτηρίζονται από σεβασμό μεταξύ θεατών και δημιουργών“.

Πηγή: PCMag

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS