ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚλιματική κρίση: Έχει φέρει στο προσκήνιο τους Greentech influencers

Κλιματική κρίση: Έχει φέρει στο προσκήνιο τους Greentech influencers

Τα στοιχεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Tyto Tech 500 Power List, έδειξαν ότι ο αριθμός των influencers της πράσινης τεχνολογίας (Greentech) που μπήκαν στη λίστα έχει αυξηθεί κατά 160% στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη δύναμη της τεχνολογίας για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε επίσης: Κλιματική Κρίση: Αναγκαία μια «παγκόσμια πράσινη συμφωνία»

Greentech influencers

Η Power List, η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη μελέτη tech influencer στην Ευρώπη, υπογραμμίζει τα άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στους τομείς της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 39 greentech influencers μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων 500, που σημαίνει ότι η Greentech είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη περιοχή influence μεταξύ των 17 τεχνολογικών τομέων που αναλύθηκαν. Ο αυξανόμενος αριθμός των influencers που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο οποίος υπερδιπλασιάστηκε από μόλις 15 το 2020, υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την Greentech στον απόηχο της πανδημίας και του COP26.

Η βιοτεχνολογία και η τεχνολογία υγείας προκάλεσαν επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέροντην φετινή χρονιά ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο αριθμός των biotech influencers στη λίστα αυξήθηκε κατά 33%, ενώ ο αριθμός των influencers της τεχνολογίας υγείας αυξήθηκε κατά 8,3%.

Δείτε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Η παραπληροφόρηση στο Facebook αυξάνεται συνεχώς

Η Zoë Clark, ανώτερη συνεργάτης και Επικεφαλής Μέσων και Επιρροής στην Tyto, δήλωσε: «Ήταν ενθαρρυντικό να καταγραφεί η άνοδος της GreenTech από τότε που η κατηγορία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανάλυσή μας το 2019.”

Και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι η σχέση μεταξύ επιρροής και συνάφειας. Η ανάπτυξη της υγείας και της βιοτεχνολογίας και η υψηλή κατάταξη των ατόμων που συνέβαλαν τόσο καθοριστικά στην πλοήγησή μας στην πανδημία, δείχνει τον βαθμό στον οποίο η συνάφεια παίζει ρόλο στο να αποφασίσουμε ποιοι θεωρούμε ότι έχουν επιρροή».

Κλιματική κρίση Greentech influencers

Σημαντικό μέρος της λίστας αποτελούσαν και οι influencers με κυβερνητικό υπόβαθρο, σημειώνοντας αύξηση 31,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Μαζί με τον Alok Sharma, υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των Michael Gove και Rishi Sunak, εμφανίστηκαν στο top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ο Chief Medical Officer της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty.

Ωστόσο, η επιρροή των γυναικών στους κλάδους τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει χαμηλή, αποτελώντας μόλις το 24,2% των influencers του Ηνωμένου Βασιλείου στο top 500 της Ευρώπης. Βέβαια, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών στη λίστα των 500 ατόμων.

Δείτε επίσης: Τα ζώα «αλλάζουν σχήμα» ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή

Αναλογιζόμενη τη συνεχιζόμενη χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών, η Clark είπε: «Αυτό αντικατοπτρίζει την ευρύτερη ανισορροπία μεταξύ των φύλων στον τεχνολογικό τομέα, κάτι που επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε μέσω του Tyto Foundation και της δουλειάς μας με το Tech Talent Charter».

Πηγή πληροφοριών: maddyness.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS