ΑρχικήHow ToGoogle search: Κόλπα που κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας

Google search: Κόλπα που κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας

Google search
Google search: Κόλπα που κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τη Google για να αναζητήσουμε διάφορα πράγματα στο διαδίκτυο. Το Google Search όμως μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο, αν χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω κόλπα:

1. Φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση την ημερομηνία

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε μια είδηση που έχει κυκλοφορήσει κατά τη διάρκειας μιας συγκεκριμένης εβδομάδας ή κάνετε μια έρευνα και θέλετε να βρείτε μόνο αποτελέσματα από τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν φιλτράρετε κατά ημερομηνία, θα σας έρθουν μόνο τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και όχι ό,τι υπάρχει στη Google. Αυτό είναι πολύ βοηθητικό γιατί περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των αποτελεσμάτων και δεν σας μπερδεύει.

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση την ημερομηνία στο Google Search, πληκτρολογήστε τη φράση/λέξη κλειδί σας. Στη συνέχεια, πατήστε Tools (στη γραμμή κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης), κάντε κλικ στο Any Time και πατήστε σε μια από τις προτεινόμενες επιλογές ή καλύτερα το “custom range”.

Δείτε επίσης: Dogecoin: Το cryptocurrency με τα πιο πολλά searches στην Google (ΗΠΑ)

Google search
Google αναζήτηση

Αν πατήσετε στο custom range, θα εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο με ένα ημερολόγιο. Μπορείτε να εισαγάγετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, φιλτράρετε τα αποτελέσματα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα λάβετε ούτε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης εκτός αυτών των χρονικών ορίων. Αφού επιλέξετε ημερομηνίες, πατήστε Go.

2. Εξαιρέστε λέξεις-κλειδιά που δεν χρειάζεστε

Είναι ενοχλητικό να εμφανίζονται αποτελέσματα για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν. Για να τα αποφύγετε, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύμβολο μείον (-) μπροστά από τη λέξη που δεν θέλετε και αντίστοιχα το σύμβολο συν (+) μπροστά από οποιαδήποτε λέξη θέλετε να τονίσετε ως σημαντική.

3. Δοκιμάστε τη Σύνθετη Αναζήτηση

Όλοι γνωρίζουν πώς να κάνουν ένα τυπικό search στη Google. Αλλά η σύνθετη αναζήτηση, βελτιώνει τη διαδικασία. Μπορείτε να βρείτε sites με συγκεκριμένες λέξεις, ακριβείς φράσεις, αριθμούς, γλώσσες και περιοχές, μεταξύ άλλων παραμέτρων.

Δείτε επίσης: Google SafeSearch: Τί είναι και πώς προστατεύει τα παιδιά στο Διαδίκτυο;

αναζήτηση Google
Google αναζήτηση

Κατά την πρώτη προσπάθεια αναζήτησης, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις ακριβώς κάτω και στα δεξιά του κύριου πεδίου κειμένου και αναζητήστε τα Advanced Search (ή πληκτρολογήστε Advanced Search στο πλαίσιο αναζήτησης). Θα δείτε πολλά πεδία αναζήτησης, τα οποία θα σας επιτρέψουν να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας.

4. Γρήγορες και εύκολες μέθοδοι αναζήτησης

Εάν δεν χρειάζεστε όλα τα φίλτρα του Advanced Search, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια shortcuts για να κάνετε τις αναζητήσεις σας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για κάτι πολύ συγκεκριμένο, προσθέστε εισαγωγικά στη λέξη ή τη φράση (π.χ. “The Last Dance”).

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε απευθείας έναν ιστότοπο γράφοντας site: ακριβώς μπροστά από τη διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, πληκτρολογώντας τον όρο αναζήτησής σας σε εισαγωγικά (π.χ. site: secnews.gr «Google»).

Επίσης, μπορείτε να βάλετε @ μπροστά από μια λέξη για να κάνετε search στα social media ή να προσθέσετε # για αναζήτηση hashtag.

5. Γρήγορη ενημέρωση για τον καιρό

Θέλετε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στον καιρό; Αν υποθέσουμε ότι η συσκευή σας γνωρίζει πού βρίσκεστε, γράψτε στο πλαίσιο αναζήτησης της Google “weather” και θα λάβετε μια λεπτομερή ημερήσια πρόβλεψη μαζί με τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε “weather in (το όνομα της περιοχής που θέλετε)” για να λάβετε γρήγορα μια λεπτομερή μετεωρολογική ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Πώς να ανεβάσετε αρχεία και φακέλους στο Google Drive;

6. Βρείτε την προέλευση μιας λέξης

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη Google ως λεξικό, πληκτρολογώντας μια λέξη και μετάορισμός” στη μηχανή αναζήτησης. Η Google εξηγεί τη λέξη αλλά προσφέρει επίσης συνώνυμα, αντώνυμα και (συχνά) την ετυμολογία της λέξης – δηλαδή την προέλευση της λέξης.

αναζήτηση Google
Google search: Κόλπα που κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας

7. Google Translate

Πολλές φορές οι χρήστες χρειάζεται να μεταφράσουν μια λέξη, φράση ή και ολόκληρο κείμενο. Με ένα Google Search, μπορούν να μεταφράσουν το οτιδήποτε. Συγκεκριμένα, η Google προσφέρει το Google translate που λειτουργεί για περισσότερες από 100 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

8. Δύο αναζητήσεις ταυτόχρονα

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αναζητήσεις χρησιμοποιώντας μια λέξη-κλειδί κάθε φορά.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι ψάχνετε, η Google επιτρέπει τον συνδυασμό δύο searches. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τους όρους αναζήτησης και να τους διαχωρίσετε με “and” ή “or”.

Πηγή: foxnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS