ΑρχικήinetΗ Nissan αποκαλύπτει το σχέδιο ηλεκτροκίνησης «Ambition 2030»

Η Nissan αποκαλύπτει το σχέδιο ηλεκτροκίνησης «Ambition 2030»

Η Nissan ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης που σκοπεύει να φέρει την εταιρεία στην εποχή του ηλεκτρισμού με τέσσερα νέα concepts, επένδυση 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πέντε χρόνια (συμπεριλαμβανομένων μπαταριών στερεάς κατάστασης) και 15 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Nissan

Δείτε επίσης: Tesla: Λανσάρει home charger που λειτουργεί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα

Το Ambition 2030 περιλαμβάνει και στόχους για το μελλοντικό μείγμα πωλήσεων της Nissan. Τα επόμενα πέντε χρόνια (μέχρι το 2026), η Nissan θέλει να πουλήσει 75% «ηλεκτρικά» οχήματα στην Ευρώπη, 55% στην Ιαπωνία και 40% στην Κίνα. Θέλει επίσης να φτάσει το 40% των «ηλεκτρικών» οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2030 και ένα 50% «ηλεκτροποιημένο» μείγμα παγκοσμίως μέχρι το ίδιο έτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο «ηλεκτρισμός» δεν περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και υβριδικά όπως το σύστημα e-Power της Nissan. Η Nissan δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό των «ηλεκτρικών» πωλήσεών της θα εξακολουθούν να αποτελούνται από καυστήρες αερίου.

Για να δώσει μια αίσθηση του πώς μπορεί να είναι τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan, η εταιρεία αποκάλυψε τέσσερα concepts: Chill-Out, Max-Out, Surf-Out και Hang-Out. Αυτά έχουν τη μορφή ενός crossover, ενός low-slung convertible σπορ αυτοκινήτου, ενός φορτηγού για περιπέτειες και ενός οχήματος με περιστρεφόμενα καθίσματα.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Υπάρχει πιθανότητα να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2022

Όλα αυτά είναι απλώς concept προς το παρόν, και η Νissan δεν έχει δηλώσει εάν κάποιο από αυτά πρόκειται πραγματικά να παραχθεί. Το Chill-Out και ίσως το Surf-Out φαίνονται πιο ρεαλιστικά από τα άλλα δύο.

Ανεξάρτητα από το αν θα κατασκευαστούν αυτά τα συγκεκριμένα concepts, η Nissan έχει υποσχεθεί 15 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 8 ακόμη νέα «electrified» μοντέλα μέχρι το 2030.

Για να ενεργοποιήσει αυτή τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, η Nissan θα επενδύσει 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχετικά προγράμματα.

Η Νissan είπε ότι η κλιματική κρίση είναι «το πιο επείγον και αδιαπραγμάτευτο ζήτημα για τον κόσμο σήμερα». Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές της παραγωγής κατά 40% έως το 2030 και να είναι ουδέτερος ως προς τον άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων της έως το 2050.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi το 2024 θα παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ανακοίνωση διάρκειας 49 λεπτών στο κανάλι της Nissan στο Youtube:

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS