ΑρχικήsecurityΤα smartphone κάνουν πολύ δύσκολη την παραδοσιακή κατασκοπεία

Τα smartphone κάνουν πολύ δύσκολη την παραδοσιακή κατασκοπεία

Η παραδοσιακή κατασκοπεία είναι πολύ πιο δύσκολη στον κόσμο των smartphone, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA William Burns, μια άποψη που υποστηρίζεται από πολλούς νυν και πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν κατάσκοπο να δημιουργήσει μια πειστική ψεύτικη ταυτότητα σε μια άλλη χώρα

Δείτε επίσης: Τα πιο επικίνδυνα social media challenges και οι τραγικές συνέπειές τους!

CIA: Τα smartphone κάνουν την παραδοσιακή κατασκοπεία πολύ δύσκολη

Το WSJ αναφέρει:

Ένας εκπαιδευμένος αξιωματικός της CIA μπορούσε κάποτε να περάσει τα σύνορα με ένα πορτοφόλι γεμάτο aliases ή να ταξιδέψει με σιγουριά σε ξένες πόλεις χωρίς να εντοπιστεί. Τώρα, αυτός ή αυτή αντιμετωπίζει ψηφιακά εμπόδια που είναι τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ζωής: πανταχού παρούσες κάμερες παρακολούθησης και βιομετρικοί έλεγχοι στα σύνορα, για να μην αναφέρουμε τα smartphone, τα ρολόγια και τα αυτοκίνητα που συνεχώς κάνουν ping για την τοποθεσία τους. Έπειτα, υπάρχει η «ψηφιακή σκόνη», το προσωπικό record που αφήνουν σχεδόν όλοι στο διαδίκτυο.

«Τα θεμελιώδη στοιχεία της κατασκοπείας, έχουν καταρρεύσει», είπε ο Duyane Norman, πρώην επικεφαλής σταθμού της CIA που ηγήθηκε μιας πρώιμης προσπάθειας της υπηρεσίας για την προσαρμογή της κατασκοπείας για την ψηφιακή εποχή, που ονομάζεται «Station of the Future.»

Για παράδειγμα, ρωτά, πώς μπορεί ένας αξιωματικός της CIA να παριστάνει ότι εργάζεται για άλλη κρατική υπηρεσία ή ιδιωτική επιχείρηση, εάν το κινητό του τηλέφωνο δεν είναι τακτικά παρόν στην τοποθεσία αυτής της οντότητας, δεν υπάρχει κανένα αρχείο ότι έκανε αναλήψεις από ATM, και κανένα σημάδι του στις βιντεοκάμερες εκεί;

Το να μην έχεις ηλεκτρονική «υπογραφή»—όπως το να μην έχεις κινητό τηλέφωνο και να μην έχεις παρουσία στο διαδίκτυο—είναι από μόνο του μια πληροφορία για τις αντίπαλες υπηρεσίες κατασκοπείας, είπε ο κ. Norman και άλλοι.

Στο νέο περιβάλλον, είναι «πολύ πιο περίπλοκο να διεξάγεις παραδοσιακές εμπορικές τέχνες», αναγνώρισε ο διευθυντής της CIA William Burns κατά την ακρόαση επιβεβαίωσης του Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Η ομάδα εταιρικής κατασκοπείας RedCurl ξαναξεκίνησε τις επιθέσεις

smartphone κατασκοπεία

Εάν οι κατάσκοποι της CIA θέλουν να υποδυθούν κάποιον άλλο, θα πρέπει ουσιαστικά να ζήσουν τη ζωή αυτού του ατόμου, είπε ένας πρώην κατάσκοπος.
«Είναι πιο δύσκολο για τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών να παριστάνουν κάποιους άλλους», είπε ένας συνταξιούχος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που είπε ότι είχε εννέα ψεύτικες ταυτότητες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Περισσότερη κατασκοπεία θα γίνει με «αληθινό όνομα», που σημαίνει ότι ο κατάσκοπος δεν θα παρουσιαστεί ως κάποιος άλλος, αλλά θα «ζήσει την κάλυψη» ως επιχειρηματίας, ακαδημαϊκός ή άλλος επαγγελματίας χωρίς προφανή σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας στοχεύει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Αλλά τόσο ο Burns όσο και άλλοι ειδικοί λένε ότι η CIA θα προσαρμοστεί.

«Παίζουμε πάντα επίθεση και δεν υιοθετούμε μια αμυντική στάση» είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της CIA.

Για παράδειγμα, είναι δυνατό να «πλαστογραφηθεί» η τοποθεσία ενός κινητού τηλεφώνου, παραπλανώντας ξένους κατασκοπευτές να πιστεύουν ότι το θήραμα τους βρίσκεται σε ένα μέρος, όταν εκείνος βρίσκεται με ασφάλεια σε άλλο, είπαν νυν και πρώην αξιωματούχοι της CIA.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS