ΑρχικήinetKawasaki: Θα κυκλοφορήσουν τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες το 2022

Kawasaki: Θα κυκλοφορήσουν τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες το 2022

Η Kawasaki μπορεί να μην ηγείται στην καινοτομία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, αλλά τα πρόσφατα σχέδια τουλάχιστον δείχνουν ότι η εταιρεία δεν θα είναι ο τελευταίος μεγάλος κατασκευαστής μοτοσικλετών που θα αγκαλιάσει το μέλλον των ηλεκτρικών μεταφορών.

Kawasaki

Δείτε επίσης: Οι μπαταρίες νατρίου θα τροφοδοτήσουν το νέο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Παρά το γεγονός ότι η Kawasaki μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει ούτε μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα, η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα γίνει εντελώς ηλεκτρική μέχρι το 2035.

Και η πρόοδος φαίνεται να έρχεται πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, καθώς η Kawasaki λέει τώρα ότι θα κυκλοφορήσει τρία ηλεκτρικά μοντέλα το 2022.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kawasaki, Hiroshi Ito, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας EICMA Μιλάνου 2021:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μια νέα δέσμευση μαζί σας τώρα: Το επόμενο έτος το 2022, θα παρουσιάσουμε τουλάχιστον τρία ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. Αυτή είναι μια υπόσχεση».

Η εταιρεία αναμενόταν να παρουσιάσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην EICMA φέτος. Αλλά δυστυχώς, το ηλεκτρικό πρωτότυπο που βρίσκεται στα σκαριά στο τμήμα R&D της Kawasaki εδώ και αρκετά χρόνια δεν εμφανίστηκε.

Η Kawasaki μπορεί να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η εταιρεία θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά εάν θέλει να ηγηθεί στον χώρο.

Άλλοι κατασκευαστές μοτοσικλετών, όπως η Harley-Davidson, διαθέτουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες παραγωγής εδώ και χρόνια.

Δείτε επίσης: Lucid Air: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Η Kawasaki έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής μοτοσυκλετών – Honda, Yamaha και Suzuki. Η Yamaha και η Honda μπορεί να “παίζουν” με ηλεκτρικά σκούτερ εδώ και χρόνια, αλλά καμία δεν έχει δεσμευτεί να φέρει στην αγορά μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα πλήρους μεγέθους.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Ούτε η Suzuki δεν έχει κατασκευάσει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα πλήρους μεγέθους.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η Kawasaki μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεσή της, η εταιρεία θα μπορούσε να γίνει η πρώτη Ιαπωνική εταιρεία κατασκευαστής μοτοσυκλετών που κάνει περισσότερα από το να μιλάει για την είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS