ΑρχικήinetΗλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας με αυτονομία 300 χλμ από την BMW

Η BMW παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα με ενδιαφέρουσες προδιαγραφές για τις κατηγορίες τους. Και τα δύο έχουν την ίδια απόδοση, με αποτέλεσμα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας και ένα ηλεκτρικό μηχανάκι χαμηλής ταχύτητας.

Δείτε επίσης: Gocycle G4i: Ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο ηλεκτρικό ποδήλατο

BMW

Τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν στο IAA Mobility στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η BMW παρουσίασε το i Vision AMBY, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο υψηλής ταχύτητας.

Το i Vision AMBY εμπίπτει τεχνικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά μοιράζεται ελάχιστα με τα υπόλοιπα e-bike. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί παρόμοια εξαρτήματα ανάρτησης με άλλα ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών, αλλά τα ηλεκτρονικά φαίνεται να είναι εντελώς προσαρμοσμένα.

Ο κινητήρας υψηλότερης ισχύος και η γιγαντιαία μπαταρία 2.000 Wh, του επιτρέπουν να επιτυγχάνει πολύ υψηλότερες ταχύτητες. Αυτή η μεγάλη μπαταρία επιτρέπει επίσης στο όχημα να καλύπτει αποστάσεις έως 300 χλμ. στη χαμηλότερη λειτουργία ισχύος.

Χρησιμοποιώντας μια συνοδευτική εφαρμογή smartphone, οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της ευρωπαϊκής νόμιμης ταχύτητας 25 km/h (15,5 mph), μιας δεύτερης λειτουργίας ταχύτητας pedelec που φτάνει τα 45 km/h (28 mph) και μιας νέας λειτουργίας υψηλής ταχύτητας pedelec που ανεβάζει την ταχύτητα στα 60 km/h (37 mph). Ακόμα θα μπορούσατε να επιβραδύνετε αυτόματα όταν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την τελική ταχύτητα μόλις βρεθείτε σε μεγαλύτερο δρόμο.

Δείτε ακόμα: Επιδότηση 40% για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE

Φυσικά θα χρειαστεί να καταχωρήσετε το ποδήλατο και να πάρετε μια ειδική πινακίδα κυκλοφορίας για να το χρησιμοποιήσετε σε δημόσιους δρόμους εάν θέλετε να το οδηγείτε σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ηλεκτρικό ποδήλατο

Τα πετάλια απαιτούνται για την τροφοδοσία του κινητήρα. Χωρίς γκάζι χειρός, οι αναβάτες θα πρέπει να συνεχίζουν να κάνουν πετάλι συνεχώς για να επιτύχουν και να διατηρήσουν τις υψηλές ταχύτητες του ποδηλάτου. Η εμβέλεια μειώνεται επίσης σημαντικά σε μόλις 75 χιλιόμετρα όταν οδηγείτε με 60 χλμ/ώρα.

Το ποδήλατο διαθέτει επίσης άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδίασης, όπως μπάρες φωτισμού LED ενσωματωμένες στο τιμόνι και το κάθισμα, καθώς και ένα γωνιακό πλαίσιο με μια πολύ καθιστή θέση.

Από την άλλη πλευρά, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα BMW Motorrad Vision AMBY φαίνεται να είναι σχεδιασμένη για πολύ χαλαρές βόλτες.

Αντί για ένα ζευγάρι πεντάλ, το Vision AMBY διαθέτει πιο ρεαλιστική θέση για τα πόδια.

Δείτε επίσης: CES 2021: Αυτόνομα αυτοκίνητα και ένα ποδήλατο που διαβάζει το μυαλό

Είναι ενδιαφέρον ότι η ηλεκτρονική μοτοσικλέτα Vision AMBY επιτυγχάνει επίσης την ίδια τελική ταχύτητα 60 km/h, η οποία είναι μάλλον αργή σε σύγκριση με άλλες συμμετοχές στην κατηγορία ελαφρών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Ο ελαφρύς σχεδιασμός της θα την κάνει να ανταγωνίζεται περισσότερο με μικρά ηλεκτρικά ποδήλατα όπως το Sur Ron Light Bee, αν και ο πιθανώς street-legal σχεδιασμός της BMW θα της προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των εναλλακτικών εκτός δρόμου.

Η BMW Motorrad δεν έχει μοιραστεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του μοτέρ ή της μπαταρίας στην έκδοση μοτοσικλετών της σειράς AMBY, αλλά σίγουρα θα έχει τουλάχιστον τόση χωρητικότητα με τη μπαταρία 2.000 Wh που βρίσκεται και στην ηλεκτρική έκδοση ποδηλάτων υψηλής ταχύτητας.

Σε αντίθεση με το ποδήλατο BMW i Vision AMBY που έχει σχεδιαστεί για το δρόμο, η μοτοσυκλέτα μοιάζει σαν να έχει σχεδιαστεί κυρίως για off-road οδήγηση. Τα φαρδύτερα ελαστικά και το πιο στιβαρό σύστημα ανάρτησης, μοιάζουν έτοιμα για εκτός δρόμου διαδρομές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS