ΑρχικήUpdatesΤα Chromebooks με Face ID μπορεί να είναι προ των πυλών

Τα Chromebooks με Face ID μπορεί να είναι προ των πυλών

Φαίνεται ότι η Google θα μπορούσε να προσθέσει ξεκλείδωμα προσώπου (Face ID) και άλλες επιλογές αλληλεπίδρασης που βασίζονται στην κάμερα στα επερχόμενα Chromebooks και Chrome OS. Το 9to5Google βρήκε στοιχεία ότι η εταιρεία εργάζεται για την ενσωμάτωση ενός “αισθητήρα ανθρώπινης παρουσίας” που θα επέτρεπε παρόμοιες λειτουργίες με την κάμερα Hello των Windows 10 και 11.

Δείτε επίσης: Chromebook login bug: Σε λίγες μέρες έρχεται η λύση!

Chromebooks

Δείτε επίσης: Chromebook: Πώς μπορείτε να εισάγετε κείμενο με τη φωνή σας

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε σε ποια κατεύθυνση κινείται η Google. Ο αισθητήρας ανθρώπινης παρουσίας (Human Presence Sensor) ή εν συντομία HPS, έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλά entries Chromium Gerrit, με την Google να αναφέρει λεπτομερώς ότι ο αισθητήρας θα ενεργοποιήσει ένα νέο “eye icon” στη γραμμή εργασιών. Παρόλο που δεν είναι απολύτως σαφές τι σημαίνει αυτό το εικονίδιο για τους χρήστες, είναι βέβαιο ότι η Google θα θέλει να το χρησιμοποιήσει ως κάποια ένδειξη ότι χρησιμοποιείται ο αισθητήρας παρουσίας.

Όταν κοιτάζετε τη λειτουργία Hello των Windows 10 και 11, μερικές πιθανές εφαρμογές σας έρχονται στο μυαλό. Ο αισθητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη βιομετρική πιστοποίηση προσώπου, επιταχύνοντας τη διαδικασία σύνδεσης ανιχνεύοντας την παρουσία του ιδιοκτήτη που περπατά προς τη συσκευή του. Ο αισθητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της οθόνης ενεργή ενώ ο ιδιοκτήτης κάθεται μπροστά της, όπως και οι λειτουργίες ανίχνευσης εγγύτητας Pixel και Nest Hub.

Το 9to5Google βρήκε περαιτέρω στοιχεία για μελλοντικές συσκευές που θα μπορούσαν να έρθουν με HPS. Ένα commit δείχνει ότι η Google δοκιμάζει τον αισθητήρα με το board “Zork”, το board configuration που χρησιμοποιείται για την τρέχουσα γενιά Chromebook με AMD. Σε μια άλλη αλλαγή κώδικα, φαίνεται ότι η Google δοκιμάζει το HPS με το “Brya”, το οποίο είναι το configuration για συσκευές με τους επερχόμενους επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα επερχόμενα Chromebooks θα διαθέτουν το απαιτούμενο hardware για να καταστεί δυνατή η ανίχνευση παρουσίας. Η Google θα μπορούσε κάλλιστα να συνεργαστεί μόνο με επιλεγμένους κατασκευαστές.

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης του Do Not Disturb στο Chromebook

Αν και τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι κάποια μορφή ξεκλειδώματος προσώπου θα έρθει όντως στα Chromebook σύντομα, η εισαγωγή του θα είχε νόημα μόλις το HPS είναι διαθέσιμο στο Chrome OS.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS