ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΑντικαρκινικό εμβόλιο σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία οδηγείται σε δοκιμές

Αντικαρκινικό εμβόλιο σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία οδηγείται σε δοκιμές

Ένα δυνητικά ισχυρό αντικαρκινικό εμβόλιο σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους αργότερα μέσα στην χρονιά. Το έργο προέρχεται από το Ινστιτούτο Ludwig for Cancer Research και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο ανέφερε την Παρασκευή ότι το εμβόλιο αποδείχτηκε πολλά υποσχόμενα σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια με όγκους. Το εμβόλιο κατά του καρκίνου δείχνει πιο αποτελεσματικό από ό, τι η ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου από μόνη της.

Δείτε επίσης: Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Η ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία που, δυστυχώς, λειτουργεί μόνο σε ένα μικρό ποσοστό καρκινοπαθών. Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι επειδή η θεραπεία μοχλεύει τα αντικαρκινικά Τ κύτταρα του σώματος που μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Αντικαρκινικό εμβόλιο

Δείτε επίσης: To Twitter μπλοκάρει βουλευτή επειδή είναι κατά του COVID-19 εμβολίου

Το νέο αντικαρκινικό εμβόλιο από την Οξφόρδη λειτουργεί αυξάνοντας την ποσότητα των κυττάρων CD8+ T, ενισχύοντας επίσης την ανταπόκριση του σώματος στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Το εμβόλιο έρχεται σε δύο δόσεις και έδειξε πολλά υποσχόμενα με διεγερτικά αντικαρκινικά κύτταρα σε ποντίκια, αυξάνοντας και τις απαντήσεις τους στην ανοσοθεραπεία.

Δείτε επίσης: Johnson & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

Το εμβόλιο βασίζεται στην τεχνολογία εμβολίων της Οξφόρδης, την ίδια τεχνολογία πίσω από το εμβόλιο AstraZeneca για τον COVID-19. Αργότερα μέσα στην χρονιά, η ομάδα πίσω από το εμβόλιο θα ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή στην οποία θα συμμετέχουν 80 ασθενείς που έχουν μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Η δοκιμή θα συνδυάσει το εμβόλιο κατά του καρκίνου με την ανοσοθεραπεία PD-1 σε συνεργασία με το Cancer Research UK Center for Drug Development and Vaccitech Oncology Limited.

Πηγή πληροφοριών:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS