ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Firefly εκτόξευσε τον πρώτο της πύραυλο, αλλά εξερράγη στον αέρα

Η Firefly εκτόξευσε τον πρώτο της πύραυλο, αλλά εξερράγη στον αέρα

Η Firefly εκτόξευσε τον πρώτο της πύραυλο από τη Διαστημική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια, ο οποίος μετάφερε έναν αριθμό ωφέλιμων φορτίων με προορισμό την χαμηλή τροχιά της Γης. Ο πύραυλος απογειώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί και φάνηκε να τα πηγαίνει αρκετά καλά κατά το αρχικό μέρος της εκτόξευσης, προτού αντιμετωπίσει «μια ανωμαλία» που δυστυχώς οδήγησε σε έκρηξη και συνολική απώλεια του οχήματος πριν φτάσει στο διάστημα.

Firefly

Δείτε επίσης: Τουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός στο ευρύ κοινό

Ο πύραυλος που πέταξε σήμερα είναι το όχημα εκτόξευσης Firefly’s Alpha, το πρώτο που δημιούργησε η εταιρεία και αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους. Το να απογειώνεται από την πλατφόρμα με την πρώτη προσπάθεια, είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα και η απώλεια του οχήματος φαίνεται να συνέβη λίγο μετά από αυτό που είναι γνωστό ως «max q» ή αλλιώς η στιγμή που το διαστημόπλοιο βιώνει το πιο «αεροδυναμικό στρες» πριν να φύγει από την ατμόσφαιρα της Γης.

Δείτε ακόμα: Virgin Galactic: Ο Richard Branson ταξίδεψε στο διάστημα!

Η Firefly εξέδωσε μια δήλωση μέσω Twitter λίγο μετά την έκρηξη που μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή και φιλοξενήθηκε από την Everyday Astronaut, η οποία περιλάμβανε επίσημο ήχο και βίντεο που παρείχε η εταιρεία. Πρόσθεσε ότι το προσωπικό του εδάφους είχε καθαρίσει την πλατφόρμα και τις γύρω περιοχές προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

πύραυλο

Η εταιρεία αναμένεται να παράσχει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη με τον πύραυλο Alpha και γιατί χάθηκε το σκάφος.

Δείτε επίσης: Διαστημικά συντρίμμια έπεσαν και προκάλεσαν ζημιά στον ISS!

Η Firefly είναι μια ιδιωτική εμπορική εταιρεία εκτόξευσης με έδρα το Όστιν, που ιδρύθηκε αρχικά το 2014 και επέζησε της πτώχευσης για να αναδειχθεί ως Firefly Aerospace το 2017. Ο πύραυλος Alpha της εταιρείας είναι ένα πλήρως αναλώσιμο μικρό όχημα εκτόξευσης που μπορεί να μεταφέρει περίπου 2.200 κιλά σε χαμηλή τροχιά και αναπτύσσει επίσης έναν πύραυλο Beta που σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 17.000 λίβρες ωφέλιμου φορτίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS