ΑρχικήsecurityHacker: Τα οχήματα Honda και Acura ευάλωτα σε απλές επιθέσεις

Hacker: Τα οχήματα Honda και Acura ευάλωτα σε απλές επιθέσεις

Η είσοδος χωρίς κλειδί έχει γίνει ένα τυπικό χαρακτηριστικό σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, όπου κάποτε ήταν μια πολυτελής επιλογή. Ωστόσο, άλλαξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι κλέφτες προσεγγίζουν τη διαδικασία διάρρηξης ενός αυτοκινήτου. Ο “HackingIntoYourHeart” πραγματοποιήσε πρόσφατα μια έρευνα και ισχυρίζεται ότι σε πολλά σύγχρονα οχήματα Honda και Acura μπορεί να αποκτηθεί πρόσβαση με μια απλή επαναλαμβανόμενη επίθεση με την χρήση φθηνού hardware.

Δείτε επίσης: LockFile: Το νέο ransomware που στοχεύει Microsoft Exchange servers

Honda και Acura

Δείτε επίσης: Memorial Health System: Ακυρώνονται χειρουργεία λόγω ransomware επίθεσης

Είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός και θα θέλαμε να επιβεβαιωθεί από κάποιο τρίτο μέρος. Η ουσία των ισχυρισμών είναι ότι η απλή εγγραφή σημάτων από ένα keyfob της Honda ή της Acura είναι αρκετή για να θέσει σε κίνδυνο το όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εφαρμόζεται σύστημα κυλιόμενου κώδικα και οι εντολές μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν.

Δεδομένων αυτών των εντολών, τα χαρακτηριστικά ελέγχου όπως το ξεκλείδωμα των θυρών, το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ, ακόμη και η απομακρυσμένη εκκίνηση του οχήματος, είναι μια ανησυχητική κατάσταση. Ωστόσο, είναι και κάπως εκπληκτικό. Η τεχνολογία κυλιόμενου κώδικα υπάρχει εδώ και δεκαετίες και καθιστά τις βασικές επαναλαμβανόμενες επιθέσεις πιο δύσκολες.

Δείτε επίσης: Antivirus software: Σας προστατεύει από την απειλή του ransomware;

Αν τα οχήματα Honda και Acura έχουν κάποιο σφάλμα ασφαλείας, ή αν κάτι άλλο παίζει, μένει να το δούμε. Εάν έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, φροντίστε να μας ενημερώσετε.

Πηγή πληροφοριών: hackaday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS