ΑρχικήsecurityBangkok Airways: Ζητάμε συγνώμη για την παραβίαση δεδομένων

Bangkok Airways: Ζητάμε συγνώμη για την παραβίαση δεδομένων

Η Bangkok Airways ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση δεδομένων που αφορούσε στοιχεία διαβατηρίου και άλλα προσωπικά δεδομένα σε δήλωση της προς τους πελάτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια «επίθεση στον κυβερνοχώρο που οδήγησε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη πρόσβαση στο πληροφοριακό της σύστημα» στις 23 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Ford: Bug επέτρεπε την παραβίαση δεδομένων πελατών και εργαζομένων

Bangkok Airways

Δείτε επίσης: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών StarHub υφίσταται παραβίαση δεδομένων

Η δήλωση αναφέρει ότι η εταιρεία «είναι βαθιά λυπημένη για την ανησυχία και την ταλαιπωρία που προκάλεσε αυτό το κακόβουλο περιστατικό».

Η Bangkok Airways δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια της ZDNet σχετικά με το πόσοι πελάτες συμμετείχαν στην παραβίαση ή από ποιο χρονικό διάστημα προήλθαν τα δεδομένα, αλλά στη δήλωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι τα ονόματα, οι εθνικότητες, τα φύλα, οι αριθμοί τηλεφώνου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία διαβατηρίων, ιστορικά στοιχεία ταξιδιών, μερικά στοιχεία πιστωτικής κάρτας και ειδικές πληροφορίες γευμάτων για τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα για την επίθεση και εργάζεται για την ενίσχυση του συστήματος πληροφορικής της καθώς εντοπίζει πιθανά θύματα.

Οι επιτιθέμενοι δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν τα επιχειρησιακά ή αεροναυτικά συστήματα ασφαλείας της Bangkok Airways, σύμφωνα με τη δήλωση, και η αστυνομία της Βασιλικής Ταϊλάνδης έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό.

Προέτρεψαν τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία ή να λάβουν νομικά μέτρα εάν λάβουν ειδοποιήσεις που φέρονται να είναι από την Bangkok Airways και ζητούν στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή άλλες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Clubhouse: Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Η ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε την Παρασκευή, συνέπεσε με μια ανακοίνωση από την ομάδα ransomware LockBit που ανέφερε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 103 GB συμπιεσμένων αρχείων που ισχυρίστηκε ότι είχαν κλαπεί από την Bangkok Airways.

Η ομάδα δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα δεδομένα στις 30 Αυγούστου, αλλά στο παρελθόν είχαν παρατείνει τις προθεσμίες ή απέρριπταν τις απειλές τους για δημοσίευση δεδομένων.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS