ΑρχικήsecurityMemorial Health System: Ακυρώνονται χειρουργεία λόγω ransomware επίθεσης

Memorial Health System: Ακυρώνονται χειρουργεία λόγω ransomware επίθεσης

Το Memorial Health System στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επλήγη από μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση, η οποία το ανάγκασε να διακόψει ορισμένες από τις δραστηριότητές του. Ο οργανισμός λειτουργεί το νοσοκομείο Marietta Memorial, το γενικό νοσοκομείο Selby και το γενικό νοσοκομείο Sistersville, μαζί με πολλές κλινικές παρόχων και τοποθεσίες εξωτερικών υπηρεσιών.

Η επίθεση διέκοψε κλινικές και οικονομικές λειτουργίες, ενώ ο οργανισμός ανέστειλε επίσης τις ιατρικές εξετάσεις, ακύρωσε τα χειρουργεία και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες.

Ο οργανισμός ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση τα ακόλουθα: «Το Memorial Health System υπέστη ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρωί, 15 Αυγούστου 2021. Ως αποτέλεσμα, αναστείλαμε την πρόσβαση των χρηστών σε εφαρμογές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μας. Έχουμε εφαρμόσει εκτεταμένα πρωτόκολλα ασφάλειας IT και εργαζόμαστε επιμελώς με συνεργάτες ασφαλείας για να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες το συντομότερο δυνατό. Η ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου έχει επίσης ειδοποιηθεί. Ενώ αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές διακοπές ορισμένων πτυχών των κλινικών και οικονομικών μας δραστηριοτήτων, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετική φροντίδα στην κοινότητά μας.»

Διαβάστε επίσης: Κάτοικος Βερολίνου φυλακίζεται για απειλή βομβαρδισμού νοσοκομείου της NHS

Memorial Health System
Memorial Health System: Ακυρώνονται χειρουργεία λόγω ransomware επίθεσης

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Memorial Health System, Scott Cantley, δήλωσε ότι τα δεδομένα ασθενών ή εργαζομένων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ή εκτεθεί, επισημαίνοντας ακόμη ότι ο οργανισμός συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες από τον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να μετριάσει τις επιθέσεις και τις επιχειρήσεις αποκατάστασης.

Ο Cantley πρόσθεσε τα εξής: «Φτάσαμε σε μια διαπραγματευτική λύση και ξεκινάμε τη διαδικασία που θα αποκαταστήσει τις επιχειρήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια. Ακολουθούμε μια σκόπιμη, συστηματική προσέγγιση για να επαναφέρουμε τα συστήματα στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και με τρόπο που δίνει προτεραιότητα στην ικανότητά μας να παρέχουμε φροντίδα στους ασθενείς. Αυτό ήταν δυνατό ήδη από την Κυριακή. Καθώς διεξάγουμε τις εργασίες αποκατάστασης των πληροφοριακών συστημάτων, οι ειδικοί ασφαλείας μας παρακολουθούν και δεν έχουν σημειώσει καμία ένδειξη ότι οποιαδήποτε δεδομένα ασθενών ή εργαζομένων έχουν δημοσιοποιηθεί ή εκτεθεί.»

ransomware επίθεση
Memorial Health System: Ακυρώνονται χειρουργεία λόγω ransomware επίθεσης

Δείτε ακόμη: Hack εμποδίζει νοσοκομεία να εφαρμόσουν αντικαρκινικές θεραπείες!

Ο Cantley εξήγησε ακόμη ότι η ομάδα του πρόκειται να εφαρμόσει πρόσθετες βελτιώσεις ασφαλείας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Το είδος των προβλημάτων που υπέστη ο οργανισμός, υποδηλώνει ότι επλήγη από ransomware επίθεση, ενώ η δήλωση του CEO αναφέρεται επίσης σε διαπραγμάτευση για την αποκατάσταση των λειτουργιών.

Πρόταση: Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Ερευνητές από το Bleeping Computer εικάζουν ότι το Memorial Health System «χτυπήθηκε» από τη συμμορία του Hive ransomware, μια ομάδα που αναπτύσσει δραστηριότητα από τα τέλη Ιουνίου και ήδη μετρά πολυάριθμα θύματα.

Πηγή πληροφοριών: securityaffairs.co

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS