ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο μέλλον θα είναι πιο παράξενο από όσο νομίζουμε

Το μέλλον θα είναι πιο παράξενο από όσο νομίζουμε

Πόσο παράξενο θα είναι το μέλλον; Η ιδέα ότι το μέλλον είναι πιο παράξενο από ό, τι νομίζουμε και θα έρθει νωρίτερα, μπορεί να δημιουργήθηκε από τον Holden Karnofsky, συν-διευθύνοντα σύμβουλο της Open Philanthropy. Θα λέγαμε ότι αυτή η δήλωση σου κινεί το ενδιαφέρον.

μέλλον

Δείτε επίσης: Spam εκστρατεία επαληθεύει έγκυρα emails για μελλοντικές phishing απάτες

Ένας από τους πολύπλοκους παράγοντες είναι οι διάφορες μορφές γενετικής μηχανικής. Καθώς η γονιδιωματική προοδεύει, θα είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την πορεία της ανθρωπότητας στο μέλλον. Ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω της επιλογής εμβρύου. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να επιλέγουν αγόρια αντί για κορίτσια ή παιδιά με κάποια χαρακτηριστικά και όχι άλλα χαρακτηριστικά. Η ικανότητά μας να το κάνουμε αυτό θα γίνεται όλο και πιο ακριβής. Πιο άμεσες μορφές γενετικής χειραγώγησης μπορεί επίσης να είναι εφικτές.

Ίσως οι περισσότεροι γονείς δεν θα θέλουν να το κάνουν αυτό, παρά μόνο για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από πιθανές γενετικές ανωμαλίες. Αλλά προφανώς κάποιοι γονείς θα το κάνουν, και έτσι η ανθρωπότητα θα χωριστεί σε ομάδες με διαφορετική γενετική ιστορία.

Δείτε επίσης: Τα μελλοντικά τηλέφωνα Pixel θα έχουν απεριόριστα Google Photos backups;

Μια άλλη πολύ ρεαλιστική πιθανότητα είναι ότι η έρευνα για τη μακροζωία είναι γόνιμη. Φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο πιθανό να παίζουμε με διάφορα βιολογικά «ρολόγια» για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής και να καθυστερήσουμε τη γήρανση. Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής δεν είναι νέο, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ένα θεμελιώδες διάλειμμα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι είναι πάνω από 100 ετών και ζουν χωρίς μεγάλα προβλήματα υγείας. Φανταστείτε τι θα γίνει στο μέλλον.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι εξελίξεις δεν θα εξαπλωθούν ταυτόχρονα, ο κόσμος θα διαιρεθεί ξανά. Ορισμένοι επιδιώκουν τον στόχο της «ταχύτητας διαφυγής» και προσπαθούν να ζήσουν αρκετά για να ανακαλύψουν νέες θεραπείες για τον επικείμενο θάνατό τους.

Στην πορεία, η νευρωνική μηχανική μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να κινούμε και να αλλάζουμε φυσικά αντικείμενα απλά χρησιμοποιώντας το μυαλό μας. Αυτή είναι μια μέθοδος που είναι ήδη δυνατή σε πιθήκους.

Με τη σταθερά αυξανόμενη ικανότητα αναζήτησης χημικών και ηλεκτρομαγνητικών εξωγήινων σημάτων, μπορεί να υπάρχουν οριστικά στοιχεία ευφυούς ζωής σε άλλους πλανήτες. Φανταστείτε ένα μέλλον όπου θα μάθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στο διάστημα, ακόμα κι αν οι ζωές των εξωγήινων είναι πολύ μακριά. Ορισμένοι επιστήμονες της NASA προβλέπουν ότι τα σημάδια εξωγήινης ζωής θα ανακαλυφθούν έως το 2025.

Επιπλέον μορφές ζωής μπορούν να δημιουργηθούν στη Γη μέσω τεχνητής γενικής νοημοσύνης. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα. Αλλά αν είναι δυνατόν, κάποιος θα μπορούσε να το κάνει. Οι δευτερεύουσες συνέπειες μιας τέτοιας προόδου είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά πιθανότατα θα αλλάξουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ζωής, σχεδόν το σύνολο της δουλειάς μας. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθούν νέοι και πρωτότυποι βιολογικοί οργανισμοί, οι οποίοι μπορεί να καταστρέψουν ριζικά μεγάλο μέρος του οικοσυστήματός μας.

Πιο κερδοσκοπικά, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ένας εξωγήινος να επισκεφτεί τη Γη και να αποκαλυφθεί. Δεδομένων των πρόσφατων αναφορών της αμερικανικής κυβέρνησης για UAP (παλαιότερα γνωστά ως UFO), δίνουμε σε αυτό τουλάχιστον 1% πιθανότητα να συμβαίνει ήδη.

Δείτε επίσης: Drones: Μάθετε τα πάντα προτού πιλοτάρετε το gadget του μέλλοντος!

Φανταστείτε εάν όλες ή οι περισσότερες από αυτές τις εξελίξεις ήταν μαζί για μια περίοδο δεκαετιών. Το να τα περιμένουμε αυτά δεν είναι απλά μια επιστημονική φαντασία.

Ακόμη και αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω, αυτές οι αλλαγές είναι πολύ πιο ριζοσπαστικές από τις αλλαγές που έγιναν από το 1921 έως σήμερα. Σε σύγκριση με το 1921, είμαστε πολύ πιο πλούσιοι και ασφαλέστεροι, αλλά πολλές από τις βασικές δομές του κόσμου παραμένουν περίπου οι ίδιες.

Φυσικά, αυτές οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες. Ένα άλλο πολύ περίεργο μέλλον είναι απολύτως εφικτό: εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τη δημιουργική μας ενέργεια για καταστροφή, προκαλώντας κάποιες μεγάλες και μόνιμες καταστροφές στο περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον δεν αφορά μόνο καλύτερους μισθούς και νέες μορφές κοινωνικών μέσων. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, αλλά δεν είναι η μεγαλύτερη αλλαγή. Όταν πρόκειται για το μέλλον της ανθρωπότητας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι επόμενες δεκαετίες είναι πολύ σημαντικές για εμάς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Πηγή πληροφοριών: illinoisnewstoday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS