ΑρχικήUpdatesTor Browser: Αποκτά νέα δυνατότητα κατά της λογοκρισίας

Tor Browser: Αποκτά νέα δυνατότητα κατά της λογοκρισίας

Το Tor Project κυκλοφόρησε ο Tor Browser 10.5 με προειδοποιήσεις κατάργησης “V2 onion URL”, μια επανασχεδιασμένη εμπειρία σύνδεσης Tor και μια βελτιωμένη λειτουργία κατά της λογοκρισίας.

Tor Browser
Tor Browser: Αποκτά νέα δυνατότητα κατά της λογοκρισίας

Δείτε επίσης: Tor Browser Update: Διορθώνεται σοβαρή ευπάθεια

Πέρυσι, το Tor Project ανακοίνωσε ότι καταργούν τη χρήση των διευθύνσεων URL onion V2 υπέρ των νεότερων διευθύνσεων URL V3 για την παροχή πιο ισχυρής κρυπτογράφησης, μακρύτερων διευθύνσεων URL για την αποτροπή βίαιης εξαναγκασμού κρυφών ιστότοπων και καθαρότερου κώδικα.

Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης, ο Tor προειδοποίησε ότι οι διευθύνσεις URL V2 θα καταργηθούν χρησιμοποιώντας το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

  • 15 Σεπτεμβρίου 2020: 0.4.4.x: Ο Tor θα ξεκινήσει να προειδοποιεί τους χειριστές onion service operators και clients ότι το v2 έχει καταργηθεί και θα είναι ξεπερασμένο στην έκδοση 0.4.6.
  • 15 Ιουλίου 2021: 0.4.6.x: Ο Tor δεν θα υποστηρίζει πλέον το v2 και η υποστήριξη θα αφαιρεθεί από τη βάση κώδικα.
  • 15 Οκτωβρίου 2021: Θα κυκλοφορήσουμε νέες σταθερές εκδόσεις πελατών Tor για όλες τις υποστηριζόμενες σειρές που θα απενεργοποιήσουν το v2.

Για να προειδοποιήσει τους διαχειριστές ιστότοπων Tor για τις επερχόμενες αλλαγές, το πρόγραμμα περιήγησης Tor θα εμφανίσει τώρα ένα μήνυμα όταν επισκέπτεται ιστότοπους Onion έκδοσης 2 ότι οι διευθύνσεις URL τους θα καταργηθούν σύντομα και ο ιστότοπος σύντομα δεν θα είναι προσβάσιμος, εκτός εάν αναβαθμιστούν στην έκδοση 3.

Δείτε επίσης: Ο browser Vivaldi ενημερώνεται με νέα χαρακτηριστικά

Tor Browser

Για διαχειριστές ιστότοπων ιστότοπων Tor που χρησιμοποιούν διευθύνσεις URL V2, θα πρέπει να διαβάσετε τις συχνές ερωτήσεις για την απομάκρυνση υπηρεσιών Tor V2 Onion Services για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αναβάθμισης σε διευθύνσεις URL V3.

Το Snowflake προστέθηκε ως Tor bridge

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν «Bridges» για να παρακάμψουν τη λογοκρισία κυβερνήσεων ή ISP σε διάφορες χώρες.

Τα Bridges είναι Tor relays που χρησιμοποιούνται από εθελοντές που δεν προστίθενται στον δημόσιο κατάλογο Tor. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουν ένα bridge για χρήση στο πρόγραμμα περιήγησης Tor για παράκαμψη της λογοκρισίας στη χώρα τους.

Δείτε επίσης: Noyb – Ευρώπη: Αναγκαίος ο browser-level έλεγχος που θα δώσει τέλος στον «εφιάλτη» της συναίνεσης των cookies

Οι χρήστες Tor μπορούν πλέον να διαμορφώσουν τις δυνατότητες Bridges ώστε να χρησιμοποιούν το SnowFlake proxy network για παράκαμψη της λογοκρισίας.

Tor Browser

Το Snowflake είναι μια μεταφορά με δυνατότητα σύνδεσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν Tor Bridges που παρακάμπτουν εύκολα τη λογοκρισία. Σε αντίθεση με άλλα Tor Bridges, οι Snowflake proxies μπορούν να δημιουργηθούν απλά εγκαθιστώντας μια επέκταση Chrome ή Firefox, επιτρέποντας σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο υπό κυβερνητική λογοκρισία.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις δυνατότητες, απλώς χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του προγράμματος περιήγησης Tor για αναβάθμιση στην έκδοση 10.5 ή πραγματοποιήστε λήψη της απευθείας από τη σελίδα λήψης του προγράμματος περιήγησης Tor.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS