ΑρχικήUpdatesCitra: Ο εξομοιωτής Nintendo 3DS για Android αποκτά νέα δυνατότητα

Citra: Ο εξομοιωτής Nintendo 3DS για Android αποκτά νέα δυνατότητα

Το Citra αποτελεί έναν εξομοιωτή Nintendo 3DS για συσκευές Android, ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί από το Google Play Store και βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και αρκετό καιρό. Και τώρα, ο δημοφιλής εξομοιωτής 3DS αποκτά μία από τις πιο πολυσυζητημένες δυνατότητες που θα βελτιώσουν σημαντικά την απόδοσή του.

Citra Nintendo 3DS

Δείτε επίσης: Nintendo: Το Switch μπορεί να παρουσιάσει ελλείψεις αργότερα φέτος

Η τελευταία έκδοση beta του Citra για Android προσφέρει υποστήριξη shader cache, η οποία αποτελεί τεράστιο όφελος για την απόδοση προσομοίωσης. Το Shader cache αποθηκεύει αποτελεσματικά όλα τα μεταγλωττισμένα shaders στον χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας, μετατοπίζοντας μεγάλο μέρος του γραφικού φορτίου μακριά από την GPU του τηλεφώνου σας. Μόλις μεταγλωττιστεί ένα shader, το Citra θα το διαβάσει από το χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας την επόμενη φορά που θα το χρειαστεί, αντί να το μεταγλωττίσει ξανά. Αυτό θα διορθώσει αρκετά θέματα όταν παίζετε στο κινητό σας.

Σε δοκιμές που έγιναν στο Xiaomi Mi 11 Ultra όσο και στο OPPO Find X3 Pro, η διαφορά είναι εξαιρετικά αισθητή. Αρχικά υπάρχουν μερικές επιβραδύνσεις σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού, αλλά αυτό φαίνεται να συμβαίνει όταν μεταγλωττίζεται το shader και αποθηκεύεται στον χώρο αποθήκευσης της συσκευής. Μόλις παίξετε ξανά το ίδιο παιχνίδι ή βρεθείτε στο σημείο που έγινε η επιβράδυνση, θα δείτε ότι εκτελείται άψογα.

Δείτε ακόμα: Πώς η Nintendo δημιούργησε μία από της πιο επιτυχημένες κονσόλες

Citra Nintendo 3DS

Το καλύτερο σχετικά με το shader cache, είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε τα shaders και να τα μεταφέρετε σε νέες συσκευές, αν και περιέχουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και δεν πρέπει να κοινοποιείται σε άλλους. Είναι αποθηκευμένα στο φάκελο citra-emu στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας και αξίζει να θυμάστε ότι η χρήση ενός shader στη συσκευή θα περιοριστεί από την ταχύτητα αποθήκευσης του smartphone σας. Πρέπει να εγκαταστήσετε το Citra beta 15 από το Google Play Store για να το δοκιμάσετε, αν και θα χρειαστεί να αποκρυπτογραφήσετε τα δικά σας 3DS ROM χρησιμοποιώντας το δικό σας Nintendo 3DS για να παίξετε παιχνίδια στο smartphone σας.

Επίσης καλό είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της προσωρινής μνήμης shader όταν χρησιμοποιείτε το Citra στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε εάν θέλετε να επιστρέψετε για να παίξετε το παιχνίδι στο μέλλον, τότε το παιχνίδι θα τρέξει σχεδόν άψογα, χάρη στα ήδη μεταγλωττισμένα shaders που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον εξομοιωτή.

Δείτε επίσης: Nintendo: Το αναβαθμισμένο Switch θα έχει το νέο Nvidia Graphics Chip

Η προσωρινή μνήμη shader είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Citra και η απόδοση έχει βελτιωθεί ήδη. Ενώ σίγουρα βοηθά να έχετε μια καλή συσκευή με γρήγορη αποθήκευση, οι χρήστες στο Reddit έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις απόδοσης ακόμη και σε πιο αδύναμες συσκευές. Η Citra έχει σίγουρα κάνει ένα άλμα μπροστά από το σημείο που ήταν κάποτε και με τα smartphone να γίνονται όλο και πιο ισχυρά, η εξομοίωση 3DS είναι σχεδόν τόσο καλή όσο η εξομοίωση Nintendo DS στις μέρες μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS