ΑρχικήyoutubeΠώς η Nintendo δημιούργησε μία από της πιο επιτυχημένες κονσόλες

Πώς η Nintendo δημιούργησε μία από της πιο επιτυχημένες κονσόλες

Μερικά από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ, από το Super Mario έως το The Legend of Zelda, καθώς και ορισμένες από τις πιο γνωστές κονσόλες παιχνιδιών όλων των εποχών, είναι δημιουργήματα της ίδιας εταιρείας.

Nintendo Switch κονσόλες

Αυτή δεν είναι άλλη από την Nintendo, η οποία ωστόσο δεν ξεκίνησε ως μία εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών. Αρχικός ιδρυτής της Nintendo το 1889, θεωρείται ο Fusajiro Yamauchi ο οποίος κατασκεύαζε και πωλούσε χειροποίητα ιαπωνικά τραπουλόχαρτα στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Δείτε επίσης: Η Nintendo αποκλείει hacking βίντεο του Game & Watch

Ωστόσο το 1951, όταν τα ηνία της εταιρείας πέρασαν στον εγγονό του, Hiroshi Yamauchi, το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε Nintendo Playing Card Co και άρχισε να αλλάζει το αντικείμενό της. Η μεγαλύτερη αλλαγή συντελέστηκε το 1963, όταν η εταιρεία άρχισε να μετατοπίζεται από τα τραπουλόχαρτα στα παιχνίδια και μετονομάστηκε σε Nintendo Co.

Από την αρχή της παραγωγής των βιντεοπαιχνιδιών της, η Nintendo αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη στους τομείς του μάρκετινγκ, της παραγωγής και πώλησης των προϊόντων της αλλά και του franchise, με τους καταναλωτές να έχουν λατρέψει πολλά από τα προϊόντα της.

Οι πρώτες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo ήταν τα TV Game 15 και 6, τα οποία κυκλοφόρησαν το 1977.

Η κονσόλα έπαιζε μόνο ένα παιχνίδι τύπου Pong που ονομαζόταν Light Tennis. Οι παίκτες μετακινούσαν ένα κουπί πάνω-κάτω για να χτυπήσουν μια μπάλα στην οθόνη.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα νέο οικιακό σύστημα βιντεοπαιχνιδιών, που ονομαζόταν Family Computer System / Famicom (στην Ιαπωνία) το 1983. Το 1985, κυκλοφόρησαν μερικά από τα εμβληματικά παιχνίδια της εταιρείας, όπως το Super Mario Bros και το The Legend of Zelda.

Το 1989 κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του Nintendo Game Boy το οποίο έδινε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παίζουν όπου θέλουν τα βιντεοπαιχνίδια τους. Το Nintendo Game Boy ήταν μια από τις πρώτες φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Χρησιμοποιούσε κασέτες παιχνιδιών και γραφικά dot-matrix σε κλίμακα του γκρι. Το Nintendo Game Boy συνδυάστηκε με ένα παιχνίδι που ονομάζεται Tetris, ένα παιχνίδι παζλ με βάση πλακίδια, το οποίο έκανε το Nintendo Game Boy επιτυχία.

Το 1996 η Nintendo κυκλοφόρησε την κονσόλα N64, η οποία ήταν η πρώτη στην ιστορία που διέθετε ένα αναλογικό stick ως το κύριο σχήμα ελέγχου για διασύνδεση με βιντεοπαιχνίδια. Μερικά χρόνια αργότερα το 2001, κυκλοφόρησε το Game Boy Advance. Η κονσόλα έκανε άμεση επιτυχία, με τα παιχνίδια να αποκτούν ένα τεράστιο άλμα στις οπτικές και ηχητικές δυνατότητές τους σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Nintendo Switch κονσόλες

Η κονσόλα Nintendo DS, ήταν μια κονσόλα παιχνιδιών που παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε από τη Nintendo στα τέλη του 2004. Το DS αντιπροσωπεύει δύο πράγματα, τόσο το “Σύστημα προγραμματιστών” όσο και το “Διπλή οθόνη”. Εισήγαγε έναν ολοκαίνουργιο τρόπο παιχνιδιού για  εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως. Είχε δύο οθόνες LCD, μία από τις οποίες ήταν οθόνη αφής. Η κονσόλα κυκλοφόρησε σε δύο ακόμα μοντέλα, το DS lite το 2006 και το DSi to 2008. To 2010 η Nintendo στράφηκε στο 3D, ανακοινώνοντας την κονσόλα Nintendo 3DS. Το κύριο χαρακτηριστικό της κονσόλας Nintendo 3DS ήταν η ικανότητά του, να παίζει παιχνίδια σε 3D.

Στις 3 Μαρτίου 2017, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το Nintendo Switch. Η κονσόλα δημιούργησε μια εντελώς νέα και καλύτερη εμπειρία χρήστη, με μια ποικιλία από νέες δυνατότητες και προσθήκες.

Δείτε ακόμα: Nintendo: Το Switch μπορεί να παρουσιάσει ελλείψεις αργότερα φέτος

Το Switch προσφέρει μια LCD οθόνη 6.2 ιντσών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει για παιχνίδια. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησής της σε ένα ειδικό dock που επιτρέπει στο Switch να ενεργήσει ως μια κονσόλα παιχνιδιών που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα Xbox και PS.

Η κονσόλα διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου και δίνεται η δυνατότητα επέκτασης μέσω microSDXC ή microSDHC κάρτας μνήμης. Οι θύρες USB στο Nintendo Switch dock μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φορτίσουν αξεσουάρ όπως τα Nintendo Switch Pro Controller και τα Joy-Con.

Στην καρδιά του Nintendo Switch βρίσκεται ένας custom Tegra επεξεργαστής από την NVIDIA.

Η μπαταρία της κονσόλας διαρκεί περίπου 2.5 με 6 ώρες, αναλόγως το παιχνίδι που παίζετε.

Η οθόνη του Switch είναι αφής, με αισθητήρα εικόνας για αναγνώριση χειρονομιών, ενώ ο μέγιστος αριθμός των Joy-Con χειριστηρίων που θα μπορούν να συνδεθούν είναι 8.

Οι λειτουργίες του Nintendo Switch χωρίζονται σε TV Mode, Tabletop Mode και Handheld Mode. Το TV mode επιτρέπει να απολαμβάνετε τα παιχνίδια σας στη τηλεόραση σας, συνδέοντας το tablet με το dock. Στο Tabletop Mode, στηρίζετε την ταμπλέτα σε μια επιφάνεια και χρησιμοποιείτε τα Joy-Cons για να παίξετε. Τέλος με το Handheld Mode, παρέχεται η δυνατότητα φορητού παιχνιδιού από οπουδήποτε με μπαταρία που θα εξαρτάται από τα ίδια τα παιχνίδια.

Nintendo Switch κονσόλες

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τίτλους για το Nintendo Switch είναι και οι Super Smash Bros. Ultimate, Mario Kart 8 Deluxe, Pokémon Sword and Shield, Animal Crossing: New Horizons, Luigi’s Mansion, Tetris 99 κ.α.

Δείτε επίσης: Το «Switch Pro» αποκαλύπτει τα μεγάλα σχέδια της Nvidia για το gaming

Η τιμή του Nintendo Switch είναι στα 300 ευρώ, ενώ εάν θέλετε να αγοράσετε επιπλέον ξεχωριστά Joy-Cons θα χρειαστεί να διαθέσετε περίπου 89 ευρώ.

Φυσικά η κονσόλα έχει και ορισμένα αρνητικά σημεία.

  • Αρχικά, τα περιφερειακά για το Nintendo Switch είναι λίγο ακριβά σε σχέση με άλλες παρόμοιες συσκευές.
  • Επιπλέον, οι Online υπηρεσίες που προσφέρονται για την κονσόλα είναι επί πληρωμή.
  • Ακόμα τα δωρεάν παιχνίδια του μήνα με την online συνδρομή, είναι διαθέσιμα μόνο για εκείνον τον συγκεκριμένο μήνα.

Φυσικά οι ανάγκες gaming κάθε καταναλωτή είναι ξεχωριστές και παραμένει στην κρίση του το κάτα πόσο αξίζει να αποκτήσει την εν λόγω κονσόλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS