ΑρχικήinetNio: Παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία από τον Σεπτέμβριο

Nio: Παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία από τον Σεπτέμβριο

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο – αυτή θα είναι η πρώτη είσοδο της εταιρείας σε μια αγορά εκτός της Κίνας.

Nio

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον-“Clean Cars 2030”: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Η Nio σχεδιάζει να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το ES8 SUV στη νέα αγορά φέτος, με το sedan ET7 να αναμένεται να ακολουθήσει το 2022. Η εταιρεία αναμένει να αύξησει το τοπικό της προσωπικό από 15 άτομα σε 50 έως τα τέλη του έτους.

Το εγχείρημα της Νορβηγίας θα ξεκινήσει με ένα κορυφαίο κατάστημα “Nio House” στο Όσλο που πρόκειται να ανοίξει στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Τέσσερις μικρότερες εκθέσεις πρόκειται να ανοίξουν σε άλλα μέρη της Νορβηγίας το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Volvo Cars θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον

Περισσότερα από τα μισά καινούρια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, σύμφωνα με τη νορβηγική οδική Ομοσπονδία. Το ποσοστό σημείωσε ραγδαία αύξηση – έφτασε 54,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήταν 42%.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κυριαρχήσει στις νέες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία τα τελευταία τρία χρόνια – το Audi e-tron της Volkswagen βρέθηκε στην κορυφή πέρυσι, το Model 3 της Tesla το 2019 και το Nissan Leaf το 2018.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Άλλοι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων πωλούν ήδη τα οχήματα τους στη Νορβηγία. Η Xpeng παρέδωσε 100 μονάδες του ηλεκτρικού G3 SUV τον Δεκέμβριο. Η Xpeng ελπίζει πώς αργότερα μέσα στην χρονιά οι πελάτες στη βόρεια Ευρώπη θα ανταποκριθούν στο ηλεκτρικό sedan P7, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος He Xiaopeng στην έκθεση αυτοκινήτων της Σαγκάης που έγινε τον περασμένο μήνα.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS