ΑρχικήinetΟμοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;

Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) υπέστη εκτεταμένη διακοπή σε πολλές υπηρεσίες πληρωμών της, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος στο οποίο βασίζονται καθημερινά οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις για να μεταφέρουν τρισεκατομμύρια δολάρια γύρω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αφού αντιμετώπισε προβλήματα για αρκετές ώρες, αποκαταστάθηκαν οι λειτουργίες στο κρίσιμο σύστημα πληρωμών, που είναι γνωστό ως Fedwire, λίγο πριν τις 3 μ.μ. ET, σύμφωνα με δήλωση της FED. Ωστόσο, κάποιες άλλες υπηρεσίες της παραμένουν εκτός λειτουργίας.

H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση ότι η εν λόγω διακοπή οφείλεται σε ένα «λειτουργικό σφάλμα», ενώ επεσήμανε ακόμη ότι εργάζεται ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι υπηρεσίες και η επικοινωνία με τους πελάτες της.

Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;
Ομοσπoνδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;

Οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνητικές υπηρεσίες βασίζονται στο Fedwire για να μεταφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά γύρω από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρονται καθημερινά μέσω του Fedwire.

Τα προβλήματα ήταν ευρέως διαδεδομένα. Το προσωπικό της FED παρατήρησε μια διακοπή σε όλες τις υπηρεσίες της τράπεζας από τις 11:15 π.μ. ET, σύμφωνα με ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο site της η FED. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε τα ακόλουθα: «Οι τεχνικές ομάδες μας έχουν διαπιστώσει ότι η αιτία της διακοπής είναι ένα λειτουργικό σφάλμα της Federal Reserve». Επιπλέον, σε μια ενημέρωση, η FED ανέφερε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ανθεκτικότητα των εφαρμογών υπηρεσιών Fedwire, ενώ έχει προβεί σε ενέργειες για να προσδιορίσει με ακρίβεια το πρόβλημα.

Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;
Ομοσπoνδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ: Πού οφείλεται η διακοπή υπηρεσιών;

Όπως αναφέρει το CNN, δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πόσες ακριβώς τράπεζες και εταιρείες επηρεάζονται από αυτή τη διακοπή.

Επίσης, η Gemini ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τους δίδυμους αδερφούς Winklevoss – δήλωσε ότι ορισμένα από τα συστήματά της αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας λόγω της διακοπής που σημειώθηκε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Gemini διευκρίνισε ότι όλα τα χρήματα παραμένουν ασφαλή και ότι ερευνά το ζήτημα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS