ΑρχικήsecurityFacebook: Η παραπληροφόρηση για το εμβόλιο Covid-19 συνεχίζεται

Facebook: Η παραπληροφόρηση για το εμβόλιο Covid-19 συνεχίζεται

Σχεδόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία των εμβολίων για τον Covid-19, το Instagram συνέχισε να εμφανίζει λογαριασμούς που είναι κατά του εμβολιασμού στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ οι ομάδες του Facebook που αγωνίζονται ενάντια στον εμβολιασμό είναι ακόμα διαθέσιμες.

Facebook

Το Facebook ασχολείται εδώ και χρόνια με την αντιμετώπιση του φαινομένου των αντιεμβολιαστών. Στα τέλη του περασμένου έτους, θέσπισε νέους κανόνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με το με εμβόλιο για τον Covid-19, αφού δεσμεύτηκε πριν από δύο χρόνια να μειώσει την εξάπλωση του περιεχομένου. Παρόλα αυτά, η παραπληροφόρηση συνεχίζει να υφίσταται και να εξαπλώνεται στην πλατφόρμα.

Τέσσερα από τα κορυφαία 10 αποτελέσματα αναζήτησης για το “εμβόλιο” στο Instagram, αφορούσαν λογαριασμούς κατά του εμβολιασμού.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι πλατφόρμες δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σχετικά με την παραπληροφόρηση.

Ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν συγκεντρώσει αρκετά αποτελέσματα, εγείροντας το ερώτημα εάν το Instagram τους προτείνει ως κορυφαίο αποτέλεσμα για τους χρήστες που απλώς αναζητούν πληροφορίες για το εμβόλιο. Ο λογαριασμός “cv19vaccinereactions“, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην τεκμηρίωση ισχυρισμών για ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου, διαθέτει περισσότερους από 77.000 ακόλουθους. Ο λογαριασμός μοιράζεται συχνά μη τεκμηριωμένες αναφορές και υπαινίσσεται μη αποδεδειγμένη σύνδεση μεταξύ των ατόμων που λαμβάνουν το εμβόλιο Covid-19 και σοβαρών προβλημάτων υγείας.

covid-19

Τον Δεκέμβριο, το Facebook δήλωσε ότι θα αφαιρέσει ισχυρισμούς σχετικά με εμβόλια για τον Covid-19, που έχουν καταρριφθεί από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας ότι περιέχουν μικροτσίπ.

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19 και το περιεχόμενο κατά του εμβολιασμού γενικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε να επηρεάσει των ανθρώπους ώστε να μην κάνουν το εμβόλιο. Φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα είναι αρνητικό για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο αρνητικός αντίκτυπος που μπορεί να έχει η παραπληροφόρηση στη δημόσια υγεία, είναι μεγάλος και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν καλύτερα το περιεχόμενο που ανεβαίνει σε αυτές, αφού στην εποχή μας το διαδίκτυο είναι το βασικότερο μέσο πληροφόρησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS